Telefoni
22.03.2014 07:45

Deli z drugimi:

Share

Znane cene Samsungovih mobilnih naprav Galaxy S5, Gear 2 in Gear Fit

Mobilnik Samsung Galaxy S5 ima za shranjevanje podatkov na voljo kar 1,7 gigabajtov več razpoložljivega prostora v primerjavi s predhodnikom.
Mobilnik Samsung Galaxy S5 ima za shranjevanje podatkov na voljo kar 1,7 gigabajtov več razpoložljivega prostora v primerjavi s predhodnikom.

Konec februarja je podjetje Samsung na mednarodni konferenci mobilne telefonije Mobile World Congress 2014 predstavilo težko pričakovani pametni mobilni telefon Galaxy S5 (http://bit.ly/Galaxy—S5), prvo športno zapestnico z upognjenim zaslonom AMOLED Galaxy Gear Fit ter pametni ročni uri Galaxy Gear 2 in Galaxy Gear 2 Neo. Ker bodo novosti onkraj luže naprodaj že 11. aprila, je računalniški gigant razkril njihove cene. Tu gre za maloprodajne cene brez davka na dodano vrednost, saj se ta v ZDA med zveznimi državami močno razlikuje.

Ameriški ponudniki storitev mobilne telefonije pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S5 vrednostijo na preračunanih 470 evrov, v Evropi pa se bo njegova cena po vsej verjetnosti gibala okoli 650 evrov. Za ta denar bodo kupci prejeli mobilnik opremljen s 4-jedrnim procesorjrem Snapdragon 800 frekvence 2,5 gigaherca, sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov, vgrajenim pomnilnikom s 16 gigabajti oziroma 32 gigabajti prostora (razširljiv prek pomnilniške kartice microSD) in brezstično tehnologijo NFC. Za zajem fotografij in videoposnetkov je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov točk, za opravljanje spletnih video konferenc pa spletna kamera ločljivosti dveh milijonov točk. Piko na i pa daje še visokoločljivi zaslon SuperAMOLED s 5,1-palčno (12,9-centimetrsko) diagonalo.

Športna zapestnica z upognjenim zaslonom AMOLED Galaxy Gear Fit ter pametni ročni uri Galaxy Gear 2 in Galaxy Gear 2 Neo bodo cenovno precej dostopnejši. Pametna ročna ura Samsung Galaxy Gear 2 s prednameščenim operacijskim sistemom Tizen in digitalnim fotoaparatom je vrednotena na preračunih 213 evrov (v Evropi 300 evrov), inačica Galaxy Gear 2 Neo brez digitalnega fotoaparata pa na preračunih 145 evrov (v Evropi 200 evrov). Za povsem enako ceno pa bo naprodaj tudi prva športna zapestnica z upognjenim zaslonom AMOLED Galaxy Gear Fit.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku