Telefoni
29.11.2013 14:54

Deli z drugimi:

Share

Zmogljivi Samsung Galaxy S4 Advance pristal v Evropi!

Podjetje Samsung je v Evropo pripeljalo novo različico pametnega mobilnega telefona Galaxy S4, ki je opazno zmogljivejši v primerjavi z zdajšnjim modelom. Novost namreč za preračunavanje podatkov uporabljala 4-jedrni procesor Snapdragon 800 frekvence 2,3-gigahercev.
Zmogljivi Samsung Galaxy S4 Advance pristal v Evropi!
Zmogljivi Samsung Galaxy S4 Advance pristal v Evropi!

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S4 z zmogljivejšim procesorjem Qualcomm Snapdragon 800 je odslej naprodaj tudi na evropskih tleh. Novost s prodajnim imenom Galaxy S4 Advance (I9506) je trenutno naprodaj v Franciji, proti koncu leta pa bo naprodaj še v izbranih evropskih državah. Novost je v primerjavi s predhodnikom opremljena z zmogljivejšim procesorjem in vgrajeno grafično kartico ter prinaša izboljšave tudi na področju povezljivosti v mobilna omrežja.

Mobilnik Samsung Galaxy S4 Advance je občutno zmogljivejši v primerjavi s predhodnikom, saj za preračunavanje podatkov uporablja zmogljiv in energijsko varčen procesor Qualcomm Snapdragon 800 frekvence 2,3 gigahercev, zahtevnejšim grafičnim vsebinam pa je kos vgrajena grafična kartica Adreno 330. Novost je za nameček opremljena še s podporo za hitro mobilno omrežje 4G LTE Advanced (4G LTE-A), ki mogoča kar dvakrat hitrejši prenos podatkov v primerjavi z “običajnim” omrežjem 4G/LTE oziroma teoretično do 150 megabitov na sekundo.

Prostala strojna oprema izjemno zmogljivega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S4 Advance pa je enaka njegovemu predhodniku. Ta namreč zajema visokoločljivi zaslon SuperAMOLED s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo ter digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov točk. Novost je naprodaj tudi na spletnem portalu Amazon, za nakup 16 gigabajtne različice pa je potrebno odšteti zavidljivih 622 evrov oziroma kar krepkih 172 evrov več kot za njegovega predhodnika.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku