Telefoni
09.09.2012 14:36
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zmogljiv procesor za poceni mobilnike

Cenovno ugodni pametni mobilni telefoni bodo s čipovjem MediaTek MT6577 postali znatno hitrejši in odzivnejši!
Cenovno ugodni pametni mobilni telefoni bodo s čipovjem MediaTek MT6577 postali znatno hitrejši in odzivnejši!

Če danes kupimo cenovno ugodni pametni mobilni telefon, je njegova odzivnost zelo slaba in le stežka lahko z njim opravljamo vsakodnevna opravila. To se bo na srečo kmalu spremenilo. Podjetje MediaTek je namreč za cenovno ugodne mobilnike pripravilo cenovno ugodno dvojedrno čipovje MT6577.

Novo čipovje podjetja MediaTek temelji na osnovi dvojedrnega jedra ARM Cortex-A9 frekvence enega gigaherca in grafičnega procesorja PowerVR SGX Series 5 podjetja Imaginatio. Slednji bo poskrbel za precej tekočo prikazovanje tudi zahtevnejših grafičnih vsebin. MediaTek MT6577 naj bi bil zmogljivostno celo povsem primerljiv z Applovim dvojedrnim procesorjem A5, ki ga danes najdemo v pametnih mobilnih telefonih iPhone 4S.

Zmogljivo in cenovno ugodno čipovje MediaTek MT6577 se lahko pobaha še z vgrajenim modem 3G/HSPA ter podporo za Wi-Fi (802.11 n), GPS, radio FM in Bluetooth 4.0. To je za združljivo z novejšimi mobilnimi operacijskimi sistemi Android. Ta za nameček nudi podporo še za digitalne fotoaparate do ločljivosti osem milijonov točk in zaslone ločljivosti do 1.280 x 720 slikovnih točk.

Cenovno ugodno čipovje MediaTek MT6577 bo moč najti v pametnih mobilnih telefonih maloprodajne cene nižje od 200 evrov. Kljub temu bodo ti zmogljivostno primerljivi z iPhonom 4S. Z njim bodo svoje izdelke opremljali tudi priznani proizvajalci pametnih mobilnih telefonov, kot sta na primer Huawei in ZTE. Prve mobilnike, opremljene z novincem, lahko na trgu pričakujemo že letos.


Prijavi napako v članku