Programska oprema
10.12.2005 05:10

Deli z drugimi:

Share

Zmanjšanje kompleksnosti informacijske tehnologije

V skladu s svojo pobudo zmanjševanja kompleksnosti informacijskih okolij je IBM predstavil serijo programske opreme, ki je sposobna samodejno odkriti in odpraviti težave, še preden bi ta lahko povzročile upočasnitev spletne trgovine ali izgubo pomembnih podatkov o strankah. Nova programska oprema IBM Tivoli lahko odkrije in odpravi težave kot so internetni zastoji ali ponovni zagon in vzpostavitev sistemov v primeru izpada električnega toka. S tem je odpravljeno dolgotrajno odkrivanje in odpravljanje napak, ki se pojavljajo v prepletenih in kompleksnih informacijskih sistemih. Raziskovalno podjetje Enterprise Management Associates tako ocenjuje, da odkrivanje vzroka težave zahteva med 50 in 80 odstotki časa zaposlenih v informacijskem oddelku, samo odpravljanje težave pa vzame med 15 in 20 odstotkov časa.

IBM je pobudo poenostavljanja upravljanja informacijskih sistemov predstavil leta 2001, v štirih letih pa je v sisteme vgradil samodejne procese in inteligenco, s čimer je poslovnim okoljem omogočil vzpostavitev bolj samodejnih informacijskih okolij. IBM je tako vzpostavil najširšo paleto izdelkov, storitev in rešitev z možnostmi za samodejno delovanje, saj je v 75 izdelkih na voljo več kot 475 tovrstnih možnosti.

Novi izdelki, ki vključujejo zmožnost samodejnega odpravljanja težav, so IBM Tivoli Monitoring, IBM Tivoli Composite Application Manager in Tivoli System Automation for Multiplatforms. S temi rešitvami lahko podjetja proaktivno odpravljajo različne težave, ki jih povzročajo neodzivne aplikacije ali izpad električnega toka. Tako lahko rešitve samodejno vključijo dodatne strežnike v primeru preobremenitve ali ponovno vzpostavijo sistem po prekinitvi delovanja, kar vključuje ponovni zagon operacijskih sistemov, podatkovnih zbirk in celotnih aplikacij. Vsi izdelki vključujejo nadzorno ploščo za preprosto upravljanje in pregledovanje podatkov na enem samem mestu, kar je del IBM-ovih naporov za razvoj enotne nadzorne plošče za osrednje upravljanje informacijskih sistemov, ki uporabnikom ponuja enoten videz in način dela.


Prijavi napako v članku