Računalništvo, telefonija
22.10.2018 09:38
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zmanjšajte izpostavljenost podjetja spletnim grožnjam

Skoraj vsak tretji uporabnik spleta, med njimi tudi poslovni uporabniki, je bil v letu 2017 napaden s katero izmed spletnih groženj. Tako ni presenečenje, da za 50 % podjetji ostaja izziv, kako zmanjšati potencialno tvegane spletne aktivnosti zaposlenih. Da bi naslovili ta problem, so v družbi Kaspersky Lab obnovili svojo varnostno rešitev Kaspersky Security for Internet Gateway z novo aplikacijo Kaspersky Web Traffic Security. Ta krepi spletne prehode in s tem zaščiti zaposlene pred različnimi spletnimi napadi, hkrati pa zmanjšuje tveganja in znižuje stroške podpore informacijski tehnologiji.
Zmanjšajte izpostavljenost podjetja spletnim grožnjam
Zmanjšajte izpostavljenost podjetja spletnim grožnjam

Zaposleni lahko po pomoti ali načrtno ogrozijo korporativna omrežja in občutljive poslovne podatke. Podjetja pa tveganja, ki jih predstavlja človeški faktor, ne rešujejo le z izobraževanjem zaposlenih in vzpostavljanjem strogih varnostnih politik, ampak lahko tudi poskrbijo za dopolnitev zaščite končnih točk z zanesljivo prvo linijo obrambe. To prinaša Kaspersky Web Traffic Security z dodatnim slojem zaščite, s katerim zmanjša tveganja na način, da grožnje zaustavi na točki, ko te želijo prodreti v omrežje, torej še preden dosežejo končne točke pri zaposlenih.

Kaspersky Web Traffic Security vsebuje močan večplastni motor za zaščito pred zlonamerno programsko opremo, ki je osnovan na strojnem učenju. Poleg tega aplikacija z obnovljenim motorjem za zaščito pred spletnim ribarjenjem, ki v središču vključuje tudi tehnologije globokega učenja, pomaga zmanjšati nevarnosti, ki so povezane z nevarnimi aktivnosti. Te vključujejo na primer klik na povezave do spletnega ribarjenja ter druge možne škodljive aktivnosti, kot je odpiranje sumljivih spletnih strani. Dodatno pa s filtriranjem vhodne in izhodne vsebine aplikacija zmanjša tveganje okužb in uhajanje podatkov. Tako na primer prepreči, da bi bili korporativni podatki preneseni na javni oblak. Aplikacija s funkcijo nadzora spleta prav tako pomaga ustvarjati kategorije spletnih virov, do katerih lahko dostopajo zaposleni.

Za boljšo stopnjo zaznavanja Kaspersky Web Traffic Security uporablja globalno strokovno znanje s področja varnostnih groženj, ki je shranjeno v oblačnem sistemu. Ta vsebuje podatke o ugledu datotek ter URL in IP naslovov, ki so vključeni v Kaspersky Security Network, ter edinstvene podatke, pridobljene med strokovnimi raziskavami.

»Socialni inženiring je ena od ključnih tehnik, ki jih uporabljajo napadalci pri poskusu prodreti na rob omrežja podjetja. Kaspersky Web Traffic Security je zasnovan tako, da zmanjša to tveganje in hkrati zniža pritisk na podporno ekipo informacijske tehnologije, ki mora rešiti probleme, ki so posledica neprimernega spletnega vedenja drugih zaposlenih. Aplikacija, ki nadzoruje uporabo interneta preko ene točke za prijavo, bo tako z motorjem za spletno varnost naslednje generacije, z najverjetneje najnižjimi lažnimi pozitivnimi stopnjami in najvišjimi stopnjami zaznavanja v industriji, okrepila zaščito podjetij«, izpostavlja Sergey Martsynkyan, vodja produktnega marketinga za podjetja v družbi Kaspersky Lab.

Poleg višje zaščite varnostna rešitev Kaspersky Web Traffic Security zagotavlja okrepljene sposobnosti upravljanja, kot so:

  • grafični uporabniški vmesnik, ki se uporablja za varnostno upravljanje in nadzor prehodov ob dogodkih,
  • vključevanje varnostnih informacij in upravljanje dogodkov (angl. SIEM) za dodajanje varnostnega konteksta zaščite prehodov na celostno sliko varnostnih dogodkov v infrastrukturi podjetja,
  • več-vozliščno upravljanje, ki dovoljuje spopadanje z večjimi delovnimi obremenitvami in lažje deluje na porazdeljeni infrastrukturi,
  • posebno več-zakupno stanje za mala in srednje velika podjetja ter organizacije z več različnimi področji poslovanja, ki omogoča, da podjetja dodelijo posebno delovno področje za različne stranke oz. projekte ali pisarne ter jih upravljajo vsako posebej,
  • kontrola dostopa, ki je urejena na podlagi vlog, s čimer omogoča upravljanje z nivoji dostopa za varnostne administratorje, ki imajo različne odgovornosti.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Za več informacij so vam na voljo pri PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku