Telefoni
03.09.2011 08:17
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Želite mobilnk s 5,3-palčnim zaslonom? Samsung ga ima za vas!

Mobilnik Galaxy Note ne odlikuje le velik zaslon, ampak tudi dobra zmogljivost.
Mobilnik Galaxy Note ne odlikuje le velik zaslon, ampak tudi dobra zmogljivost.

Samsung je za vse tiste, ki obožujejo velike zaslone pri mobilnih telefonih, pripravil nov izdelek. Gre za mobilni telefon Galaxy Note, ki ponuja kar 5,3 palcev (13,5 centimetrov) velik Super AMOLED zaslon. Zaradi te velikosti bi Galaxy Note lahko brez težav uvrstili v nekakšno vmesno kategorijo med mobilnim telefonom in tabličnim račulnalnikom. Omenjeni zaslon pa poleg velike diagonale ponuja tudi izredno dobro ločljivost v višini 800 x 1.280.

Čeprav je mobilnik Galaxy Note precej dolg in širok, pa sta njegova debelina in teža kljub temu zelo solidna. V debelino namreč meri le 9,65 milimetra, težak pa je 178 gramov. Poleg kakovostnega zaslona pa mobilnik odlikuje tudi dobra zmogljivost. Vgrajen ima namreč 1,4-gigaherčni dvojedrni procesor ARM Cortex-A9 ter en gigabajt RAM pomnilnika.

Na mobilniku se nahajata tudi kameri z osmimi oziroma dvema megapiksloma. Tista z osmimi megapiksli lahko brez težav posname video posnetke v kakovosti 1080p. Od strojnih karakteristik velja omeniti še baterijo mobilnika Galaxy Note, katere kapaciteta znaša zelo visokih 2.500 miliampernih ur. Programsko opremo pri tem mobilniku pa zastopa Googlov operacijski sistem Android 2.3 (Gingerbread).

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku