Računalništvo, telefonija
27.10.2016 10:40

Deli z drugimi:

Share

Že veste, kdaj bo na voljo prenovljeni Slikar za Windows 10?

Novi Slikar navdušuje v vseh pogledih!
Novi Slikar navdušuje v vseh pogledih!

Podjetje Microsoft je na nedavni konferenci poleg osebnega računalnika vse-v-enem Surface Studio (bit.ly/Surface-Studio-RN) predstavilo tudi dostojnega naslednika risarskega programa Paint. Novost je med obiskovalci konference požela veliko pozitivnih kritik, saj so programerji podjetja Microsoft povsem prenovili grafični vmesnik priljubljenega programa, ki se povsem ujema s stilskim grafičnim vmesnikom operacijskega sistema Windows 10. Prenovljeni risarski program Microsoft Paint je tudi bogatejši za nove možnosti, saj omogoča izbiro dimenzije risanja, teksture ter prinaša še like, ki so lahko tako dvodimenzionalni kot tridimenzionalni. Sama uporaba programa pa je nadvse enostavna.

Uporabniki operacijskih sistemov Windows 10 bodo lahko s pomočjo 3D programske opreme Paint s prosto roko izdelali tridimenzionalne predmete. Te bodo lahko nato na zaslonu prosto premikali, obračali ali spreminjali, in sicer tako z računalniško miško kot z digitalnim peresom ter po potrebi celo natisnili. Poleg tega bodo uporabnikom brezplačno na voljo grafični elementi, ki so jih izdelali drugi uporabniki, hkrati pa bomo lahko z njimi delili svoje grafične elemente. Na ta način bomo lahko brez težav izdelali izjemno sliko, saj bo uporaba programske opreme Microsoft Paint povsem enostavna.

Prenovljeni Microsoftov 3D program Paint bo na voljo v okviru programskega paketa Windows 10 Creators Update, ki bo uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 na voljo za prenos naslednjo pomlad. Programski paket bo uporabnikom seveda na voljo povsem brezplačno.


Prijavi napako v članku