Računalništvo, telefonija
06.02.2017 11:49

Deli z drugimi:

Share

Že veste kaj vam bo prinesel Android 7.1.2 Nougat?

Android 7.1.2 Nougat bo sprva pričakovano na voljo za uporabnike Googlovih mobilnih naprav.
Android 7.1.2 Nougat bo sprva pričakovano na voljo za uporabnike Googlovih mobilnih naprav.

Google je na začetku decembra 2016 za uporabnike pametnih mobilnih telefonov Android pripravil prijetno presenečenje, saj je najavilo razpoložljivost nove različice Androida. Gre za mobilni operacijski sistem Android 7.1.1 Nougat, ki je namenjen vsem mobilnim napravam Android, če se bodo proizvajalci pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov za to tudi odločili. Ta prinaša novo tipkovnico, ki omogoča iskanje in pošiljanje fotografij in animacij GIF brez potrebe, da bi zapuščali priljubljeno aplikacijo za neposredno sporočanje, vrsto novih smeškov ter napredno možnost, ki omogoča, da se s pritiskom na aplikacijo prikaže meni dodatnih možnosti.

Kot vse kaže bomo kmalu deležni nove različice mobilnega operacijskega sistema Android, saj omejena skupina uporabnikov že preizkuša različico Android 7.1.2 Nougat. Ta uporabnikom sicer ne bo prinesla novih ali dodatnih možnosti, ampak bo znatno pohitrila delovanje pametnega mobilnega telefona in tabičnega računalnika Android, saj bodo določene možnosti, funkcije in programi precej bolj optimizirani. Poleg tega bo prinesel še bogato paleto varnostnih popravkov, kar pomeni, da bomo bolje zavarovani pred spletnimi napadi in zlonamernimi kodami.

Novi mobilni operacijski sistem Android 7.1.2 Nougat bo sprva pričakovano na voljo za uporabnike Googlovih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Nadgradnje bodo deležni uporabniki Googlovih mobilnih naprav Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X in Nexus Player, medtem ko bo novost za uporabnike pametnih mobilnih telefonov Nexus 6P na voljo nekoliko kasneje. Uporabnike Googlovih naprav Nexus 6 in Nexus 9 pa moramo razočarati, saj mobilnega operacijskega sistema Android 7.1.2 Nougat ne bodo prejeli.

Ko bo novi operacijski sistem Android 7.1.2 Nougat na voljo za prenos, vas bomo o tem seveda obvestili. Nadgradnja bo tako kot vedno na voljo prek sistema OTA (Over The Air), kar v praksi pomeni, da bo za celoten postopek prenosa in namestitve poskrbela kar Googlova mobilna naprava sama. O nadgradnji nas bo na svetovni splet povezana mobilna naprava obvestila takoj, ko bo mobilni operacijski sistem Android 7.1.2 Nougat na voljo za prenos.


Prijavi napako v članku