Tablični računalniki
10.11.2015 10:23
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Že jutri iPad Pro tudi pri nas

Podjetje Apple polaga velike upe na gigantsko tablico iPad Pro!
Podjetje Apple polaga velike upe na gigantsko tablico iPad Pro!

Jutri se bo po napovedih Appla začela prodaja največje iPad tablice doslej, iPad Pro. Uporabniki iz 40 držav po svetu bodo tako lahko v kratkem položili roke na napravo za katero pri Applu menijo, da bo končno nadomestila potrebo po klasičnih prenosnih računalnikih. Na seznamu držav je tudi Slovenija.

Nova tablica iPad Pro prinaša večji 12,9 palčni zaslon s pomočjo katerega se lahko določene aktivnosti iz klasičnih računalnikov prenesejo na delo s tablico. Tablica predstavlja prvo resno namero, da uporabniki pri vsakodnevnih aktivnostih nadomestijo klasični računalnik in razvijalci aplikacij so že zagrabili za priložnost. Med slednje spada podjetje Adobe, ki je pripravilo serijo aplikacij s pomočjo katerih lahko uporabniki svoje delo opravljajo na tablici. Med največkrat omenjene spada Photoshop Fix s pomočjo katerega se lahko urejajo fotografije in delijo v oblaku z ostalimi Adobe CC aplikacijami.

Veliko poudarka je na dodatkih. Novi iPad Pro se bo prodajal v kombinaciji s tipkovnico, ki hkrati služi kot ovitek, in applovim digitalnim pisalom, Apple Pencil. Digitalni svinčnik je primeren predvsem v namene risanja in ustvarjanja v 3D grafikah. Prvi odzivi testnih uporabnikov so pozitivni. Tako tipkovnica kot tudi Apple Pencil bosta na trgu na voljo hkrati z iPad Pro.

Cene za slovenski trg še niso znane vendar pa se bodo na ameriškem trgu začele pri 745,00 EUR, za različico s 32 GB spomina. Najdražja različica, 128 GB internega spomina in možnost uporabe kartice SIM, bo uporabnike stala 1005,00 EUR. Cena za Apple Pencil znaša 90,00 EUR medtem ko bo tipkovnica vaša za 160,00 EUR.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku