Triki in nasveti
08.03.2019 20:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse plačilne kartice v enem

Koliko bančnih kartic imate doma? Verjetno imate vsaj debetno Viso ali MasterCard, ki je povezan z vašim tekočim računom. Zelo verjetno pa je tudi, da imate še kakšno kreditno kartico z odloženim plačilom, kot tudi obročno kartico, kot je na primer Diners.
Vse vaše plačilne kartice na voljo v eni sami aplikaciji.
Vse vaše plačilne kartice na voljo v eni sami aplikaciji.

Če imate vsaj dve kartici znamke Visa ali MasterCard, potem bo izdelek podjetja Curve z sedežem v Veliki Britaniji ravno pravšnji za vas.

Kaj je in kako deluje?

Uporabnik najprej naloži aplikacijo na svoj pametni telefon in sledi postopkom registracije. Za zasebnost in varnost je poskrbljeno, saj sta ti dve prioriteta podjetja. Po registraciji uporabniku na dom pošljejo novo Curve plačilno kartico znamke MasterCard. Kartica je sama po sebi za sedaj še neuporabna, zato uporabnika po registraciji pozivajo, naj doda svoje kartice v aplikacijo.

Dodajanje kartic je zelo enostavno, saj jih aplikacija prebere kar s pomočjo zadnje kamere. Zajame pa vse podatke, ki so potrebni za spletni nakup. Kartico lahko doda uporabnik tudi ročno, tako da prepiše zahtevane podatke iz kartice v aplikacijo.

Ko so kartice dodane in ste po pošti prejeli Curve kartico, jo morate samo še aktivirati. To naredite tako, da v aplikaciji vnesete zadnje štiri številke vaše Curve kartice, katero ste prejeli po pošti. Aplikacija nato ustvari 4-mestno PIN kodo, ki jo lahko po želji spremenite na kateremkoli bankomatu.

Kako pa potem poteka plačevanje? Na primer, da ste v aplikacijo dodali dve kartici – debetno in kreditno. V sami aplikaciji najprej izberete kartico, katero želite uporabiti za plačevanje (npr. kreditno). Nato namesto kreditne kartice uporabljajte kar Curve kartico. Transakcija gre najprej skozi kartico Curve in nato na vašo izbrano kartico v aplikaciji (npr. kreditno kartico). Curve deluje kot posrednik med vašimi plačilnimi karticami in pri tem ne zaračunava nobene provizije.

Prav tako lahko s samo enim klikom preklapljate med shranjenimi karticami za še lažje poslovanje.

Aplikacija omogoča še nekaj dodatnih funkcionalnosti. Na primer, da ste s kartico Curve poravnali nakup v trgovini, v aplikaciji pa ste imeli izbrano debetno kartico, vendar želite, da bi bil nakup zabeležen na kreditni kartici, saj potrebujete še nekaj denarja na tekočem računu. V aplikaciji izberete transakcijo, in če ste nakup opravili v zadnjih 14 dneh, jo lahko brez problema “premaknete” na drugo kartico, shranjeno v aplikaciji. Nova kartica bo bremenjena, sredstva pa bodo povrnjena na prvotno kartico.

Kako pa je z zlorabami? Tudi tukaj vas podjetje ščiti, saj lahko kartico Curve hitro zaklenete kar preko aplikacije in tako onemogočite zlorabo sredstev. Prav tako se pri nakupih nikoli ne posredujejo podatki vaše prave debetne ali kreditne kartice.

Aplikacijo si lahko naložite na naslednji povezavi -> http://bit.ly/RN-Curve


Prijavi napako v članku