Računalništvo, telefonija
16.05.2016 19:44
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zdravniki se preko tehnologije selijo k nam domov

QardioBase
QardioBase

Qardio, ameriško podjetje specializirano za izdelke, ki merijo zdravje srca, na trg pošilja platformo QardioMD, ki je namenjena zdravnikom in produkta QardioArm in QardioBase, namenjena pacientom. Po tem ko je Apple v javnosti prvič predstavil aplikacije CareKit, ki naj bi revolucionarno prispevale k razvoju zdravstva, je sedaj Qardio, podjetje s sedežem v San Franciscu poskrbelo, da ljudje ne bodo opravljali nepotrebnih obiskov zdravnika, temveč bo zdravstvena oskrba potekala “24 ur na dan, na daljavo”.


QardioArm je pametni brezžični merilnik krvnega tlaka, QardioBase je pametna brezžična tehtnica in telesni analizator, QardioCore pa je nosljivi brezžični EKG, ki pa v tem trenutku še ni naprodaj. Torej na eni strani strojna oprema, na drugi strani programska oprema, ki je v primeru Qardia sestavljena iz platforme QardioMD, preko katere lahko zdravniki v živo spremljajo podatke, pridobljene iz opisanih naprav, aplikacija Qardio pa je namenjena pacientom/uporabnikom, saj omogoča shranjevanje podatkov, vizualizacijo le-teh, deljenje podatkov s prijatelji in zdravniki ter kar je najpomembneje lastno kontrolo.


Podpredsednica za marketing podjetja Qardio Martina Janeckova je za portal ITNews razložila nastanek ideje, in sicer naj bi zdravniki izrazili željo po kvalitetnejših, aktualnejših podatkih, ki bi hkrati prihranili čas.


Kako QardioMD olajša delo zdravnikom v praksi si lahko ogledate v spodnjem videu.


Prijavi napako v članku