Telefoni
06.04.2010 14:47
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zavajajoči oglas za mobilnik Nokia N97?

Mobilni operacijski sistem Symbian naj bi kmalu dobil povsem prenovljeni uporabniški vmesnik!
Mobilni operacijski sistem Symbian naj bi kmalu dobil povsem prenovljeni uporabniški vmesnik!

Eden najbolj pričakovanih večpredstavnostnih pametnih mobilnih telefonov podjetja Nokia je bil zagotovo model N97, saj je obljubljal izkustvo osebnega spleta in uporabe storitev Ovi neposredno v dlani uporabnika. Mobilnik naj bi bil hkrati tudi prvi izdelek finskega giganta, na katerem naj bi bilo mogoče personalizirati domači zaslon z nalaganjem »widget-ov« in aplikacij, ki bi prinesle najnovejše informacije na namizje mobilnika.

Ker pa je zanimanje kupcev za pametni mobilni telefon N97 relativno kmalu upadlo, je podjetje Nokia pričelo izvajati raznovrstna oglaševanja. Številne uporabnike pa je dodobra razjezil oglas, v katerem je finski gigant mobilnik prikazal kot izjemno odziven, s prefinjenim grafičnim vmesnikom, naprednim spletnim brskalnikom in izjemno zanesljivim operacijskim sistemom, saj je mobilnik v praksi deloval povsem drugače.

Jezni uporabnik mobilnega telefona Nokia N97 je celo posnel videoposnetek (http://www.youtube.com/watch?v=vJpEuMidcSU), iz katerega je razvidno, da je delovanje naprave povsem drugačno od tistega, ki ji bilo prikazano v reklamnem oglasu. Poleg tega v zaključku navaja, da bi si lahko za manj denarja privoščil mobilni telefon Apple iPhone 3G 8G, ki je bistveno zmogljivejši in uporabnejši ali pa celo žepni računalnik. Ali je podjetje Nokia dejansko zavajalo kupce pri oglaševanju mobilnika N97, pa presodite sami.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku