Računalništvo, telefonija
18.06.2013 11:39
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaslon v kontaktni leči

Nadobudni raziskovalci skupine Jang-Ung Park Research Group so v kontaktno lečo vgradili »čistokrvni« zaslon LED, ki zagotavlja enako kakovost prikaza slik kot očala Google Glass. Zaslon v kontaktni leči naj bi bil nared za množično uporabo že pred koncem leta 2015.
Zaslon v kontaktni leči prikazuje enako kakovostne slike kot večpredstavnostna očala Google Glass!
Zaslon v kontaktni leči prikazuje enako kakovostne slike kot večpredstavnostna očala Google Glass!

Raziskovalna skupina Jang-Ung Park Research Group je pripravila nadvse zanimivi izum, ki deluje na enak način kot večpredstavnostna očala Google Glass, le da tu vlogo očal prevzema kar kontaktna leča. Nadobudni raziskovalci so namreč v kontaktno lečo vgradili »čistokrvni« zaslon LED, pri čemer so posamične diode LED povezali z miniaturnimi povezavami iz grafena in srebra. Novost po zagotovilih raziskovalne skupine zagotavlja enako kakovost prikaza slik kot očala Google Glass, saj nima motečih elementov za normalen vid.

Prototip v lečo vgrajenega zaslona LED je raziskovalna skupina Jang-Ung Park Research Group že preizkusila na zajcih, ki imajo podobno strukturo očesa kot ljudje. Preizkus je bil opravljen uspešno, saj pri zajcih niso opazili motenj vida ali poškodb očesa. Nadobudni raziskovalci so prepričani, da so s pripravo novega izuma naredili pomemben korak naprej v smeri razvoja novodobnih računalnikov. Prepričani so celo, da bo njihov zaslon v kontaktni leči nared za množično uporabo že pred koncem leta 2015. O maloprodajni ceni in dobavljivosti novosti je kakopak še prezgodaj govoriti.


Prijavi napako v članku