Triki in nasveti
23.06.2010 07:57

Deli z drugimi:

Share

Zasebno spletno deskanje z Mozillo Firefox

Na Firefox 4 bo potrebno še precej čakati.
Na Firefox 4 bo potrebno še precej čakati.

Ker vse več računalničarjev prisega na zasebnost pri deskanju po svetovnem spletu, je podjetje Electronic Frontier Foundation za priljubljeni spletni brskalnik Mozilla Firefox pripravilo namensko programsko razširitev. Gre za poskusno različico razširitve HTTPS Everywhere, ki s pomočjo varne povezave SSL ščiti našo zasebnosti pri iskanju bolj ali manj »sumljivih« oziroma »prepovedanih« spletnih strani s spletnim iskalnikom Google. S tem dodatkom bo zasebnost naših spletnih poizvedovanj zaščitena predvsem pred neupravičenimi vpogledi s strani tistih, ki so priključeni v naše domače omrežje.

Programska razširitev HTTPS Everywhere podjetja Electronic Frontier Foundation, ki je na voljo za brezplačen prenos na strani https://www.eff.org/https-everywhere, zaenkrat podpira le spletni iskalnik Google. Kmalu naj bi bile podprte še vsi vidnejši spletni portali, kot so na primer Wikipedia, Twitter, Facebook, The New York Times, The Washington Post, PayPal in drugi.

Uporaba razširitve HTTPS Everywhere podjetja Electronic Frontier Foundation je sila preprosta in ne zahteva nikakršnega naprednega znanja. V primeru težav z njo pa se seveda lahko kadarkoli obrnete po pomoč na Forum Računalniških novic.


Prijavi napako v članku