Triki in nasveti
06.11.2020 15:00

Deli z drugimi:

Share

Zasebni Teams kanali: kaj so in kako jih uporabljamo?

Zasebni Teams kanali: kaj so in kako jih uporabljamo?
Zasebni Teams kanali: kaj so in kako jih uporabljamo?

Zasebni kanali so opcija znotraj Microsoftovega kolaboracijskega orodja Teams, s katero lahko omejite nabor sodelavcev, ki imajo dostop do vsebine kanala. Toda pozor: vse osebe, ki so člani v zasebnem kanalu, morajo že prej biti člani nadrejene Teams ekipe – osebe namreč ne boste mogli dodati direktno v zasebni kanal, če ni že član ekipe. Člani ekipe, ki niso dodani v zasebno ekipo, je ne vidijo – vidijo jo samo lastniki in člani, ki so vanjo dodani.

Preizkusite: Zasebni TEAMS kanali – VIDEO.

Če se neka delovna naloga tiče samo določenih oseb v ekipi, lahko zanje ustvarite zasebni kanal.

Kakšna je razlika med standardnim in zasebnim kanalom?
V standardnem si lahko vsi člani ekipe ogledujejo vsebine in sodelujejo v pogovorih ter sodelujejo na datotekah v skupni rabi, medtem ko v zasebnem kanalu lahko podobno počne le ožja podmnožica ljudi iz te iste ekipe.

Samo lastnik neke ekipe lahko po potrebi ustvari zaseben kanal in vanj povabi izbor sodelavcev iz ekipe. Le lastnik ekipe in tisti, ki so že člani zasebnega kanala, lahko v ta zasebni kanal dodaja nove, dodatne člane iz ekipe.

Ustvarjanje zasebnega kanala

1. Pojdite v skupino, za katero želite ustvariti kanal in izberite “Več možnosti” > “Dodaj kanal”.

2. Vnesite ime in opis.

3. V razdelku zasebnost iz spustnega seznama izberite ”Zaseben” (dostopen le določeni skupini oseb v ekipi).
4. Izberite “Naprej”.
5. Vnesite imena oseb, ki jih želite povabiti, vključno z gosti. Člani, ki jih želite dodati v zasebni kanal, morajo biti že člani ali gostje nadrejene ekipe.
6. Izberite “Dodaj”.

Osebe, ki ste jih dodali, bodo prikazane na seznamu kanalov z zaklepanjem ob imenu. Če si želite ogledati vse, ki so bili dodani v zasebni kanal, izberite podokno Odpri osebe.

Pozor!

Posamezna ekipa ima lahko le do 30 zasebnih kanalov (navadnih pa do 200). Če boste dosegli maksimalno število zasebnih kanalov, se vam bo pojavilo obvestilo “Dosegli ste maksimalno število zasebnih kanalov”. Nastavljene omejitve ni moč preseči ne pri zasebnih in ne pri standardnih kanalih, tako da je najbolje, da si v primeru, ko veste, da bi potrebovali več kanalov od omejitve, le-te porazdelite med več ekip.


Prijavi napako v članku