Računalniške komponente
Poslovne rešitve
Varnost
31.05.2023 07:21

Deli z drugimi:

Share

Zasebni oblak za varnost vaših podatkov

Zasebni oblak, ki ga lahko postavimo na strežnikih NAS Synology, omogoča vse prednosti, ki jih ponujajo storitve v oblaku.
Foto: Synology
Foto: Synology

Če se odločate med zasebnim ali javnim oblakom, vas bom poskušal prepričati, da razmislite o prednostih zasebnega oblaka z uporabo rešitve Synology Drive.

Javni oblak si predstavljajte kot ogromno parkirišče, kjer lahko vsak parkira svoj avto in do njega dostopa kadarkoli. Zdaj pa si predstavljajte zasebno parkirišče, kjer lahko parkirate samo vi in vaši zaupanja vredni prijatelji in družina. Katero bi izbrali? Seveda zasebno parkirišče, ker je varno in izključno. Podobno kot zasebno parkirišče, vam zasebni oblak nudi več nadzora, varnosti in prilagodljivosti kot javni oblak.

Ko uporabljate Synology Drive, dobite zasebno oblačno storitev, ki je prilagojena za uporabo na NAS strežnikih Synology. To pomeni, da imate na svoji napravi popoln nadzor nad svojimi podatki. Ni vam treba skrbeti, da bi do vaših podatkov dostopali nepooblaščeni uporabniki ali da bi bili izpostavljeni tveganjem za hekerske napade in druge varnostne grožnje.

Rešitev Synology Drive ponuja inteligentno funkcijo različic – verzioniranje, kar pomeni, da lahko spremljate spremembe, ki so bile narejene na vaših datotekah, in obnovite prejšnje različice, če je potrebno. Ta funkcija je zlasti koristna za delovne skupine, ki delajo na skupnih projektih, saj pomaga zagotoviti, da vsi delajo na najnovejši različici datoteke.

Poleg tega ponuja granularna dovoljenja, kar pomeni, da lahko nadzirate, kdo ima dostop do katerih datotek in map. Prav tako lahko za različne uporabnike nastavite različne ravni dostopa, odvisno od njihovih vlog in odgovornosti. Ta funkcija pomaga zagotoviti, da so vaši podatki varni in da lahko do njih dostopajo samo pooblaščeni uporabniki.

Nenazadnje, Synology Drive ponuja sinhronizacijo v realnem času, kar pomeni, da se vsaka sprememba, ki jo naredite na datotekah na eni napravi, takoj sinhronizira na vse povezane naprave. Ta funkcija je še posebej koristna za oddaljene ekipe, ki potrebujejo dostop in delo na datotekah iz različnih lokacij.

Za dodatno zaščito prenosa podatkov pa si lahko postavite tudi lasten VPN strežnik, ki omogoča oddaljen in varen dostop do virov, ki so v skupni rabi v lokalnem omrežju Synology NAS.

Varnostno kopiranje

Synology ponuja številne rešitve za varnostno kopiranje podatkov. Ena od možnosti je tudi Synology Drive. Za bolj zahtevne pa je na voljo zbirka Active Backup, ki ponuja številne rešitve za varnostno kopiranje podatkov iz različnih virov – fizičnih in virtualnih strežnikov, osebnih računalnikov ali podatkov, ki so shranjeni v oblačnih storitvah, kot sta Office 365 in G Suite.

Synology je živ dokaz, da cena ne odraža vedno kakovosti izdelka. Rešitve, kot je na primer zbirka Active Backup, ki poleg finančnih prednosti prinaša tudi varno hrambo, dostopnost podatkov od koderkoli in hitro obnovo podatkov, Synology svojim uporabnikom ponuja brezplačno.

Diski Synology za večjo zanesljivost

Synology je že pred tremi leti predstavil prvo linijo diskov, ki so bili namenjeni le uporabi v zahtevnejših okoljih. Po zaslugi integracije z operacijskim sistemom DSM omogočajo napovedovanje življenjske dobe na podlagi dejanskih delovnih obremenitev in omogočajo večjo zanesljivost pri projektih, kot so virtualizacija, shranjevanje podatkovnih baz z veliko količino prometa, umetna inteligenca in HPC.

Z novo serijo HAT3300 NAS pa so pri Synologyju pokazali, da poslušajo potrebe uporabnikov in želijo zagotoviti še večjo zanesljivost tudi domačim uporabnikom in manjšim podjetjem. Serija diskov z oznako HAT3300 NAS, predstavitev je najavljena za naslednji mesec, bo v začetku namenjena samo modelom serije Plus ter nižje in le tistim ki so bili izdelani v letu 2018 ali kasneje. Izdelalo jih je podjetje Seagate na osnovi modela Ironwolf, z njimi primerljive pa bodo tudi cene.

Več najdete na www.xenon-forte.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Strežniki NAS Synology Xenon forte

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več