Varnost
18.06.2009 11:41

Deli z drugimi:

Share

Zaščita za majhna podjetja

Zaščita za majhna podjetja
Zaščita za majhna podjetja

Priznani svetovni proizvajalec varnostnih rešitev, Panda Security, je svojo ponudbo strojnih varnostnih rešitev GateDefender še razširil. Model Integra SB je zasnovan po meri in varnostnih potrebah majhnih podjetij, torej podjetij z do 50 zaposlenimi.

Družina izdelkov Panda GateDefender je bogatejša za dva modela – Integra SB, ki je namenjen najmanjšim podjetjem z do 50 zaposlenimi, srednje velikim podjetjem z do 250 zaposlenimi pa je namenjen model Integra 300. Obe rešitvi sta trenutno edini strojni varnostni rešitvi tipa »priklopi in ščiti«.

Vsebujeta naslednje module zaščite:
• Požarni zid: varuje notranjo in zunanjo komunikacijo na osnovi varnostne politike.
• Sistem preprečevanja vdorov (IPS).
• VPN zaščita: ščiti zaupne informacije pri njihovem prenosu v internet.
• Protivirusnik: ščiti pred vsemi oblikami škodljivih kod.
• Filter vsebin: spremlja vhodni in izhodni promet za nevarnimi vsebinami.
• Anti-spam: skrbi, da v poštnih nabiralnikih ni neželene elektronske pošte.
• Spletni filter: preprečuje dostop do spletnih vsebin, ki niso povezane z delom zaposlenih.

Moduli protivirusnik, anti-spam ter spletni filter so že privzeto vklopljeni in podjetje ščitijo že od trenutka, ko se napravo priklopi v omrežje. Ostale storitve pa sistemski administrator preprosto vklopi v preglednem uporabniškem vmesniku.

Panda Security skrbi za redno samodejno posodabljanje zaščite, saj se varnostna pravila in digitalni varnostni podpisi za škodljive kode, vdore ter spletni filter osvežujejo vsakih 90 minut, za neželeno pošto pa vsako minuto. Posodobitve opravljajo Panda Security strežniki, ki so povezani v sistem kolektivne inteligence, ki izredno hitro in samodejno zaznava in odpravlja varnostne grožnje.

“Približno 99 odstotkov groženj, ki prežijo na omrežja podjetij, se prenese prek interneta. Ti napadi postajajo vse bolj različni in kompleksni, zato jim preprosti varnostni sistemi, ki jih uporabljajo majhna podjetja, pogosto niso kos. Internetni prehod je tako ena ključnih varnostnih točk vsakega omrežja, za zaščito tega pa je Panda GateDefender Integra odlična rešitev, saj varuje pred vsemi vrstami digitalnih nevarnosti in to že takoj ob priklopu v omrežje,” je povedal vodja oddelka poslovnih uporabnikov pri Panda Security Josu Franco.

Vas zanima več iz te teme?
Panda antivirusni program antivirusni programi

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60