Programska oprema
27.11.2007 07:55
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zaščita za igralne konzole


Primer zaslona, ki ga bo uporabnik konzole videl namesto blokirane spletne strani.

Vedeli smo, da pride tudi ta dan. Novembra je namreč Trend Micro pričel ponujati prvo rešitev za filtriranje spletnih vsebin, namenjeno zgolj igralnim konzolam. Omenjeno storitev bo Trend Micro pol leta (torej do konca aprila 2008) ponujal brezplačno. Lastniki konzol Sony Playstation 3 varnostne elemente dobijo z nadgradnjo PS3 sistemske programske opreme na različico 2.00; to velja za vse različice, ne glede na regijo, torej po vsem svetu, storitev pa je prevedena v 16 svetovnih jezikov, enako kot operacijski sistem konzole, uganili ste, brez slovenščine.

Igralne konzole zadnje generacije (PS3, Wii, Xbox 360) so opremljene z omrežnimi priključki in vse po vrsti podpirajo dostop do interneta ter brskanje po svetovnem spletu. Pričakovati je, da bo ta način ogledovanja spleta zaradi preproste uporabe konzol in hitrega zaganjanja v primerjavi z osebnimi računalniki postal zelo priljubljen. S tem pa se bo tudi povečala možnost dostopa do strani s škodljivo vsebino – takih, ki lahko na konzolo namestijo škodljivo programsko opremo, strani z vsebino neprimerno za mladoletne osebe, ali pa strani s finančnimi in drugimi goljufijami. Kar je predvsem nevarno zato, ker igralne konzole zelo pogosto uporabljajo tudi informacijsko nepodkovani posamezniki, ki se teh nevarnosti morda ne zavedajo dovolj.

Storitev Trend Micro Web Security For Playstation 3 izkorišča že uveljavljene tehnologije podjetja za ocenjevanje in filtriranje spletnih strani in tako omogoča varno in udobno brskanje po spletu vsem uporabnikom – novincem in veteranom. Storitev deluje tako, da analizira spletno stran, ki jo želi uporabnik konzole prikazati in če jo uvrsti v eno od kategorij, ki so blokirane, je ni mogoče prikazati. Kategorije so določene vnaprej, uporabniki jih ne morejo spreminjati ali onemogočiti blokiranja za eno samo kategorijo; dobimo jih torej v paketu. Storitev se vključi v meniju “Tool” v spletnem brskalniku konzole, in sicer z možnostjo “Trend Micro Web Security for PS3” v razdelku “Browser Security”.


Prijavi napako v članku