Igre
18.07.2011 10:45
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zares varen pomnilniški ključ USB

Zares varen pomnilniški ključ USB
Zares varen pomnilniški ključ USB

Ameriško podjetje Systematic Development Group je proizvedlo zares varen pomnilniški ključ USB. Varovanje in zaščita podatkov sta z LOK-IT zagotovljena po vojaških merilih, zato je primeren za shranjevanje in prenašanje najbolj zaupnih poslovnih in zasebnih podatkov.

Izmenljive pomnilniške naprave v obliki ključa USB predstavljajo poseben izziv informacijske varnosti, saj jih večina zaposlenih uporablja za shranjevanje in prenašanje občutljivih podatkov, zelo lahko pa jih je izgubiti ali ukrasti. Posledice izgubljenih poslovnih podatkov so marsikdaj lahko usodne, zato vse več organizacij uvaja šifriranje podatkov na prenosnih pomnilniških napravah USB in nadzor nad dostopom do podatkov.

Pomnilniški ključ USB LOK-IT ni le prenosni disk v obliki ključa USB, temveč je izjemno varna naprava za shranjevanje in prenašanje občutljivih podatkov – LOK-IT podatke ščiti z utrjenim ohišjem, z vgrajeno tipkovnico za vnos PIN-a in z 256-bitnim strojnim šifriranjem po standardu AES (Advanced Encryption Standard).

Z vnosom PIN-a prek tipkovnice na samem ključu USB LOK-IT se overovitev dostopa do ključa USB izvaja strojno na samem ključu in ne na računalniku. S tem je LOK-IT varen pred zlonamernimi programi in programi za prestrezanje gesel (npr. ti. keylogger), saj ne uporablja nobene programske opreme na računalniku. Šifriranje podatkov na ključu USB LOK-IT pa se ne izvaja programsko na računalniku, temveč gre za sprotno 256-bitno šifriranje AES z zmogljivim v ključ vgrajenim kriptografskim procesorjem. Strojno šifriranje zagotavlja hitro dostopanje in delo s podatki na ključu. Zaščite ni mogoče izključiti, kar omogoča dostop do podatkov izključno tistemu, ki ima ključ USB v posesti in pozna PIN. Trpežno ohišje iz anodiziranega aluminija, polnjeno s smolo epoksi, ščiti LOK-IT pred posegi in poškodbami. Ključ izpolnjuje stroge zahteve standarda FIPS 140-2 raven 3 ter IP57 za protiprašno zaščito in vodoodpornost do globine 1 m.

LOK-IT je podprt v operacijskih sistemih Windows, Mac OS X in Linux ter v vseh ostalih napravah s priključkom USB 2.0. Ne zahteva gonilnika, zato sta namestitev in uporaba hitra in preprosta. Na računalniku ne pušča sledi. Po vnosu PIN-a prek vgrajene tipkovnice na samem ključu je ključ 30 sekund odklenjen in pripravljen za priključitev in uporabo. V primeru 10-krat napačno vnesene kode PIN se ključ zaklene in je potrebno formatiranje diska.


Prijavi napako v članku