Računalništvo, telefonija
26.06.2013 11:27

Deli z drugimi:

Share

Zaradi uporabe njene fotografije študentka zahteva poldrugi milijon evrov!

Na ameriški srednji šoli Fayette so v okviru tečaja o nevarnostih družbenih omrežji uporabili »žgečkljivo« sliko njihove bivše dijakinje Chelsea Chaney. Bivša dijakinja je zaradi tega proti vodstvu nekdanje šole vložila tožbo v višini preračunanega poldrugega milijona evra.
Fotografije, ki niso za javnost, ne sodijo na svetovni splet!
Fotografije, ki niso za javnost, ne sodijo na svetovni splet!

Družbena omrežja so bila postavljena z namenom, da uporabnikom svetovnega spleta pomagajo pri ohranjanju tako osebnih in poslovnih kot družinskih stikov. Mnogi uporabniki pa jih uporabljajo tudi za objavo »spornih« fotografij, kar se jim prej ali slej maščuje. To je pred kratkim na lastni koži »spoznala« nekdanja dijakinja ameriške srednje šole Fayette, saj so na bivši šoli njeno sliko v kopalkah uporabili kar v okviru tečaja, katerega namen je bil ozaveščanje učencev o nevarnosti uporabe družabnih omrežij.

Zgrožena bivša dijakinja srednje šole Fayette je zaradi objave njene fotografije proti vodstvu šole vložila tožbo, v kateri zahteva kar preračunan poldrugi milijon evrov, čeprav se ji je to že opravičilo in dodalo, da je bila njena fotografija izbrana naključno. Ker študentka Chelsea Chaney kljub opravičilu tožbe ni umaknila, je vodstvo šole sprejelo odločitev, da vloži zahtevek za umik tožbe. Pristojno sodišče naj bi primer vzelo pod drobnogled še pred koncem jeseni.


Prijavi napako v članku