Računalništvo, telefonija
31.12.2017 06:42

Deli z drugimi:

Share

Zaradi igre policisti ustrelili nedolžnega človeka

Zaradi spora v igri Call of Duty je umrl 28. letnik iz Kansasa.
Zaradi spora v igri Call of Duty je umrl 28. letnik iz Kansasa.

Raziskave na temo negativnih vplivov videoiger na njene igralce še kar dežujejo. Raziskovalci na tem področju so doslej ugotavljali vse mogoče in sicer da masivne večigralske spletne igre povzročajo dejansko odvisnost, da igranje dirkaških iger povzroča prehitro vožnjo na pravih cestah, da nekatere igre povzročajo celo paranojo in podobno. Nedavno pa jo je zaradi videoigre skupil neoborožen in popolnoma nedolžen moški, ki je v ameriškem Kansasu umrl pod streli policista, potem ko so se policisti odzvali na klic, da je “osumljenec” umoril očeta, v hiši pa zadržuje še več talcev.

Spor je bil dejansko posledica igranja igre Call of Duty, kjer je nek igralec podal lažne informacije o njegovem prebivališču, takoj zatem pa je sledil klic na policijsko postajo. Ker je neznani prijavitelj po telefonu policistom še zatrdil, da je po hiši že polil bencin in bo “morda vse skupaj zažgal”, so na kraj nemudoma prehitele specialne enote policije. Do zob oboroženi policisti so prihiteli na kraj dogajanja, vrata pa je odprl šokiran 28 letnik, ki ni upošteval njihovih navodil. Ker pa so policisti imeli informacijo, gre za neprevedljivega, besnega, nevarnega in neobvladljivega morilca, so bili prepričani, da ima možakar v roki orožje, zato so streljali in ga pri tem žal tudi ubili.

Ko so policisti spoznali njihovo zmoto, so takoj sprožili akcijo, da bi izsledili možakarja, ki je opravil lažni telefonski klic. Na koncu se je izkazalo, da je šlo za 25-letnega ljubitelja igre Call of Duty, ki so ga policisti takoj za tem aretirali v Los Angelesu. Ta se bo moral zaradi lažne prijave zločina in smrti možakarja seveda zagovarjati pred sodiščem, v primeru obsodbe pa mu seveda grozi večletna zaporna kazen.


Prijavi napako v članku