Igre
21.03.2021 10:55
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zanimiv krmilnik za navidezno resničnost za PlayStation 5

Sistem za navidezno resničnost za PlayStation 5 naj bi bil nekaj posebnega.
Sistem za navidezno resničnost za PlayStation 5 naj bi bil nekaj posebnega.

Ljubitelji iger so konec lanskega novembra končno dočakali prihod ene izmed najbolj pričakovanih igralnih konzol vseh časom. Govora je seveda o napredni igralni konzoli Sony PlayStation 5, po kateri je povpraševanje precej večje od pričakovanj. Kot vse kaže se bo povpraševanje po novi igralni konzoli še povečalo, saj je podjetje Sony zanje pripravilo nadvse zanimivi krmilnik za navidezno resničnost.

Japonsko podjetje navaja, da bodo krmilniki imeli tudi haptičen odziv in sposobnost zaznavanja stika s prsti. Te funkcije oziroma možnosti pa bodo igralcem omogočile uporabo bolj naravnih kretenj rok med igranjem. Prvi prototipi novega krmilnika podjetja Sony bodo kmalu v rokah razvojne skupnosti. To pomeni, da se bodo pričela prva preizkušanja novosti. Verjetno je let še vprašanje časa, kdaj bomo krmilnik lahko tudi kupili.

Krmilnik za navidezno resničnost podjetja Sony je na voljo v dveh delih, vsak za eno roko, zato so nadzorne tipke razdeljene, tipki L1 in R1 pa se nahajata ob strani. Končna zasnova celotnega sistema za navidezno resničnost še ni znana,  je pa podjetje Sony razkrilo, da bo imel izboljšano vidno polje, boljšo ločljivost in le en kabel, potreben za povezavo s konzolo, kar naj bi olajšalo uporabo sistema kot celote.


Prijavi napako v članku