Računalništvo, telefonija
11.12.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Zanemarjeno tiskalniško okolje je drago

.. Marsikatero podjetje ne pozna dejanskih stroškov tiskanja, kaj šele celotnega tiskalniškega okolja. Tudi zato, ker ga učinkovito ne upravlja. In to podjetja stane veliko denarja ..
Zanemarjeno tiskalniško okolje je drago
Zanemarjeno tiskalniško okolje je drago

Od podjetij se nenehno zahteva, da naredijo več z manj, hkrati pa povečajo prizadevanja za varnost in skladnost poslovanja. Številne naloge na tem področju doletijo oddelek IT. Npr. ročno upravljanje sredstev in konfiguracija naprav. Te naloge so nagnjene k napakam in neučinkovite, kar dodatno obremenjuje že tako zelo zaposleno IT-osebje. Poleg tega namestitev aplikacij, certifikatov in drugih stvari na naprave zahteva dragocen čas. Celo na pogled tako preproste naprave, kot so tiskalniki, je treba neprestano nadzirati, da se zagotovi izpolnjevanje varnostnih pravil.

Varnost je ključna skrb podjetij, ki želijo spodbujati učinkovito upravljanje tiskanja. V današnjem poslovnem okolju organizacije potrebujejo bolj enostaven in učinkovit način upravljanja svoje tiskalniške flote. Njihove potrebe in zahteve pa učinkovito rešuje Lexmarkova rešitev za upravljanje tiskanja Markvision Enterprise.

Tiskalniki in tiskanje pod nadzorom

Rešitev za upravljanje tiskalniškega okolja Lexmark Markvision Enterprise 4.0 omogoča boljši vpogled v celotne flote omrežnih tiskalnikov in večnamenskih naprav, ne glede na to, kdo je njihov proizvajalec. Napreden, a preprost nabor orodij olajša nastavitev in posodabljanje naprav, zagotavljanje skladnosti z varnostnim pravilnikom, hkrati pa zmanjša obremenitev IT osebja. Najboljši del rešitve pa je, za razliko od nekaterih konkurentov, dejstvo, da je programska oprema Markvision Enterprise podjetjem na voljo brezplačno!

Poenostavljeno upravljanje tiskalniškega okolja

Z Markvision Enterprise lahko enostavno upravljate konfiguracijo naprav v celotnem omrežju tiskalnikov, tudi če jih ima podjetje več sto ali tisoč (!), hkrati pa zmanjšate ali celo odpravite ročne posege informatikov, kot so posodabljanje vdelane programske opreme, konfiguriranje in nastavitev naprav ali namestitev varnostnih potrdil.

Preko ene skrbniške konzole lahko v podjetju upravljate floto Lexmarkovih naprav in tiskalnike drugih proizvajalcev. Rešitev Lexmark Markvision Enterprise 4.0 omogoča tudi ciljno poročanje o statistiki naprav: koliko strani so natisnile, koliko črnila / tonerjev imajo ipd.

Upravljanje naprav

Markvision omogoča redno prepoznavanje tiskalnikov v vašem omrežju. Zaznavanje tiskalnikov lahko sprožite ročno ali v programu nastavite, da to opravilo periodično opravi samodejno. Program bo pridobil informacije o posameznem tiskalniku, kot so število natisnjenih strani, zmogljivost, podrobne informacije o zalogah črnila in trenutno stanje tiskalniških opravil. Seveda bo to storil za vse tiskalnike, povezane v omrežje.

V aplikaciji lahko ustvarite tudi nadzorne plošče po meri, ki vam bodo prikazale želene informacije. Vse zajete podatke lahko v celoti ali delno izvozite, npr. za namene analize v drugih aplikacijah.

Hitra konfiguracija naprav

Možnost avtomatizirane konfiguracije velikega števila naprav je za marsikaterega skrbnika tiskalniškega okolja najpomembnejša funkcija programske opreme Markvision Enterprise. Z njo ustvarite standardni nabor nastavitev, ravni vdelane programske opreme, vdelane aplikacije, varnostne nastavitve in upravljanje potrdil, ki jih je mogoče uporabiti za katerokoli tiskalniško napravo v podjetju. To zagotavlja, da so vse vaše naprave konfigurirane na standardiziran način, s čimer zmanjšate težave zaradi nepravilne konfiguracije in zagotovite njihovo zaščito.

Prav tako lahko na daljavo zaženete preverjanje skladnosti, ki preveri vsako nastavitev glede na določeno konfiguracijo in vas obvesti, če se kaj ne ujema. V primeru da naprava ni skladna, lahko na daljavo posodobite nastavitve.

Tudi posodobitev strojne programske kode naprav je lažja kot kadarkoli prej. Poleg tega lahko načrtujete uro in dan v tednu, ko se bodo izvajale posodobitve vdelane programske opreme. Markvision Enterprise bo nato avtomatizirano nadgradil kodo naprav.

Varno? Res varno!

Programska oprema Markvision Enterprise blesti tudi na ključnih področjih, pomembnih za upravljanje varnosti, kjer premore več naprednih funkcij. Zaščita komunikacije naprav s certifikati postaja vse pomembnejša, saj preprečuje, da bi se do dokumentov, ki se pošiljajo na naprave, dokopali nepridipravi. Z avtomatiziranim upravljanjem certifikatov se MVE integrira s strežnikom, ki skrbi za upravljanje certifikatov in omogoča enostavnejšo implementacijo le-teh, preverjanje in samodejno podaljšanje veljavnosti certifikatov, še preden vam potečejo.

Bi radi ugotovili, koliko rezerv se skriva v vašem tiskalniškem okolju? Zajezite denar, ki zdaj odteka neznano kam – preizkusite Lexmark Markvision Enterprise.

Več na www.lexmark.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku