Avtomobilizem
25.04.2021 06:32

Deli z drugimi:

Share

Zakaj so električni avtomobili varnejši za vožnjo?

Električni avtomobili so namreč zasnovani na način, da kar najbolj optimalno izkoriščajo razpoložljivo električno energijo.
Električni avtomobili so namreč zasnovani na način, da kar najbolj optimalno izkoriščajo razpoložljivo električno energijo.

Elektrifikacija prevoznih sredstev je zadnja leta v polnem razmahu. Najbolj seveda izstopajo električni avtomobili, ki jih razvijajo nekatere največje svetovne znamke, med vsemi pa je še pred časom izstopalo podjetje Tesla Motors. Danes pa na trgu najdemo bogato paleto električnih avtomobilov, ki so postali precej zanesljivejši, cenovno dostopnejši in predvsem boljši kot pred nekaj leti.

Pri tem pa je zanimivo to, da so različne raziskave dokazale, da je so električni avtomobili precej varnejši za vožnjo kot pa klasični avtomobili na notranje izgorevanje. Z njimi je bilo v zadnjem letu povzročenih precej manj prometnih nesreč. Razlog za to pa se ne skriva v sistemih za pomoč pri vožnji, ampak v samem načinu delovanja sodobnega električnega avtomobila.

Električni avtomobili so namreč zasnovani na način, da kar najbolj optimalno izkoriščajo razpoložljivo električno energijo. To v praksi pomeni, da je vožnja z električnimi avtomobili nekoliko počasnejša in bolj pod nadzorom kot v avtomobilih z notranjim izgorevanjem. To pa se posledično odraža v večji varnosti za voznike, saj je možnost za nesreče tu precej manjša.

Poleg tega so električni avtomobili seveda opremljeni z naprednimi sistemi za pomoč vozniku. Tu seveda ne gre spregledati umetne inteligence, ki je v teh prevoznih sredstvih vse bolj prisotna. Poleg tega se nam v prihodnje obetajo tudi sistemi za samodejno vožnjo. Največji pomanjkljivosti električnih avtomobilov v tem trenutku pa sta avtonomija in hitrost polnjenja baterije.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

DETEKTOR SISTEMI d.o.o.

Litostrojska cesta 40a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 305 056
Ustrezna programska oprema pravočasno zaustavi spletnega vsiljivca. Kako pa zaustavimo nevidnega napadalca brez vonja in okusa, ki je lahko smrtonosen? Pri podjetju Detektor sistemi ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03