Računalništvo, telefonija
20.04.2017 15:11
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj potrebujete pametno uro že danes?

Zakaj potrebujete pametno uro že danes?
Zakaj potrebujete pametno uro že danes?

V obliki, kakršno jo poznamo danes, so pametne ure luč dneva ugledale pred štirimi leti, ko je tehnološki svet pozitivno presenetila ura Pebble. Od takrat so se trendu priključili tudi tehnološki velikani, kot so Apple, Google, Samsung in drugi. Čeprav razvoj pametnih ur v zadnjem času nekoliko stagnira in se ure ne prodajajo tako dobro, kot si njihovi razvijalci želijo, pa obstaja kar nekaj razlogov, zakaj se jo splača imeti.

Obvestila

Zakaj bi ves čas iz žepa vlačili svoj okorni telefon, če lahko vsa obvestila vidite kar na svojem zapestju? S tem poenostavite svoje življenje in prihranite čas, poleg tega pa je tak način pregledovanja obvestil tudi manj okoren.

Telovadba

Se radi ukvarjate s športom? Potem je pametna ura že skoraj obvezen pripomoček. Sploh pri teku in kolesarjenju. Pametna ura vam namreč meri premagano razdaljo, šteje korake, srčni utrip, porabo kalorij in podobno. Na ta način lahko ves čas držite sebi primeren tempo, hkrati pa s pomočjo zbranih statistik napredujete in izboljšujete svoje rezultate.

Navigacija

Na telovadbo se navezuje tudi navigacija. Pametna ura vam namreč lahko pomaga držati začrtano smer, hkrati pa vam lahko pove, kje se nahajate, če se slučajno nekoliko izgubite. Kot navigacijski pripomoček pa se odlično obnese tudi v avtomobilu, saj imate zemljevid ves čas na svojem zapestju blizu volana.

Glasba

Imate na svojem pametnem telefonu bogato glasbeno zbirko? S pametno uro si lahko poenostavite predvajanje glasbe, saj vam ta služi kot daljinski upravljalnik, tako da vam ni treba ob vsaki menjavi pesmi potegniti telefona z žepa.

Kot vidite, vam pametna ura lahko precej poenostavi določena opravila in koristi na marsikaterem koraku. Pravite, da se vam 300 in več evrov, kolikor stanejo pametne ure premijskega razreda, zdi odločno preveč za zgoraj našteta opravila? Kaj pa, če bi vam povedali, da pametno uro lahko dobite že za precej manj? Za 100 evrov? Za 50 evrov? Celo za 20 evrov? Bi si potem premislili?

Toliko namreč stanejo kakovostne pametne ure v ponudbi spletnega trgovca Gearbest, kjer te dni poteka še posebna športna akcija. V njihovem naboru najdete raznorazne pametne ure, od najbolj preprostih, do zelo zmogljivih, med katerimi boste zagotovo našli pravi model zase.


Prijavi napako v članku