Telefoni
28.03.2013 05:37

Deli z drugimi:

Share

Zakaj Apple pripravlja cenejši iPhone?

Apple naj bi kmalu ponudil v prodajo cenejšo različico pametnega mobilnega telefona iPhone zgolj in samo zaradi želje po večjem dobičku. Podjetje iz Cupertina naj bi na ta račun dodatno zaslužilo kar preračunanih 8,5 milijard evrov.
Cenejši iPhone naj bi bil opremljen z ohišjem iz plastike in naj bi bil na voljo v kar šestih barvnih odtenkih.
Cenejši iPhone naj bi bil opremljen z ohišjem iz plastike in naj bi bil na voljo v kar šestih barvnih odtenkih.

Številni poznavalci so prepričani, da bo podjetje Apple kmalu pričelo tržiti cenejšo različico pametnega mobilnega telefona iPhone, za katero naj bi bilo potrebno v prosti prodaji odšteti le preračunanih 255 evrov (http://goo.gl/3g1aT). Nameravana poteza podjetja iz Cupertina je presenetila mnoge, saj njegova dosedanja poslovna strategija ni predvidevala trženja cenovno ugodnih naprav. Mnogi se zato upravičeno sprašujejo, zakaj naj bi se bilo podjetje Apple pripravljeno odreči prestižu, ki si ga lahko privoščijo le posamezniki z nekoliko debelejšimi denarnicami. Odgovor je preprost – zgolj in samo zaradi želje po večjem dobičku.

Apple na področju pametnih mobilnih telefonov že več let zapored izgublja tržni delež, katerega mu kakopak jemlje konkurenčno podjetje Samsung. Ker je slednje s cenovno ugodnimi mobilniki uspešno predvsem na hitro rastočih trgih, se bo na njem s cenejšim mobilnikom iPhone kmalu »preizkusilo« tudi podjetje iz Cupertina. Poznavalci ocenjujejo, da bo nova poslovna poteza Applu letno prinesla kar preračunanih 8,5 milijarde evrov dodatnega denarja in to predvsem na račun njegove prepoznavnosti na trgu. S tem pa naj bi se posledično vrednost delnic izjemno uspešnega podjetja ponovno povzdignila »v nebo«.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku