Varnost
08.02.2024 07:15

Deli z drugimi:

Share

Zagotavljanje varnosti naprav in podatkov v podjetjih

Bitdefender kot vizionar in inovator izstopa po svojih rešitvah za kibernetsko zaščito podjetij.
Foto: Bitdefender
Foto: Bitdefender

V našem trenutnem tehnološkem okolju se kibernetske grožnje nenehno razvijajo in postajajo vse bolj izpopolnjene, zato mora biti zagotavljanje varnosti naprav in osebnih podatkov zagotovo ena izmed prioritet vsakega podjetja. Bitdefender, vodilno podjetje za kibernetsko varnost, se je izkazalo kot zmogljiva rešitev za boj proti tem grožnjam.

Marsikatero podjetje žal tudi na lastni koži izkusi, kaj pomeni biti tarča napada zlonamerne programske kode in šele po dolgotrajni sanaciji izvede ukrepe za zaščito naprav v omrežju. Ena od teh je tudi vzpostavitev sistema Bitdefender GravityZone, ki bdi nad izvajanjem mnogih procesov  in proaktivno urgira že preden se določena programska koda izvede.

Izjemna sposobnost odkrivanja in nevtralizacije

Ena od glavnih prednosti Bitdefenderja je njegova izjemna sposobnost odkrivanja in nevtralizacije zlonamerne programske opreme – ne glede na to, ali gre za viruse ali pa izsiljevalsko, vohunsko in drugo programsko opremo. Bitdefenderjevi napredni mehanizmi za skeniranje ter odkrivanje groženj v realnem času zagotavljajo robusten ščit pred temi grožnjami. Njegov proaktivni pristop v kombinaciji z algoritmi strojnega učenja pomaga prepoznati ali odstraniti zlonamerno programsko opremo, preden povzroči kakršnokoli škodo.

Osnovna lastnost vsakega poslovnega varnostnega sistema je centralni nadzor naprav, možnost izvajanja instalacij ter sprememb na daljavo, avtomatsko obveščanje pristojnih o dogodkih na omrežju, procesih na računalnikih, ki so bili npr. blokirani ter vzrok blokade oz. eliminacije.

Lokalno ali v oblaku

Običajno imajo večja podjetja vzpostavljeno virtualizirano okolje preko katerega se vzpostavi tudi Bitdefender GravityZone z lokalno vzpostavljeno nadzorno upravljalno konzolo, saj imajo podjetja na voljo ustrezno strežniško infrastrukturo. Pri manjših podjetjih se pogosto uporabi nadzorni sistem v oblaku, saj se s tem znebimo potrebe po namenski strojni opremi.

Neprestani nadzor za največjo učinkovitost

V današnjem času za hitro detekcijo incidenta in odziv nanj uporabljamo funkcionalnost EDR (Endpoint Detection & Response), ki neprestano nadzoruje računalnike, beleži dogodke in obnašanje sistema ter išče anomalije, ki bi lahko nakazale na grožnjo, hkrati pa vse zbrane podatke s pomočjo posebnih orodij razbere tako, da lahko ugotovi sekvenco poteka napada na enem ali več  računalnikih. Varnostni sistem škodljive aktivnosti blokira, hkrati pa vam sistem že prikaže računalnike, ki so bili tarča grožnje pred avtomatsko blokado, katera tehnika je bila uporabljena pri izvedbi napada, točke vstopa in še več. Na podlagi teh informacij lahko postorimo marsikaj, da eliminiramo možnosti za podoben incident.

Na same zmogljivosti Bitdefender rešitev je postal pozoren tudi eden izmed najbolj prestižnih proizvajalcev v avtomobilski industriji – Ferrari. Po dolgotrajnih testiranjih in osebnem pristopu Bitdefenderjevih inženirjev se je Ferrari odločil, da celotno svoje omrežje zaščiti z Bitdefender Advanced Threat Intellingence sistemom.

Bitdefender torej varuje vaše podjetje pred naprednimi kibernetskimi napadi, sama zaščita pa je v samem svetovnem vrhu, ampak za kakšno ceno?

Cenovno ugodni pogoji

Kron Telekom d.o.o. že vrsto let nudi podporo in prodajo licenčne programske opreme Bitdefender na slovenskem trgu, prav tako poslovnim strankam vedno zagotovi cenovno ugodne pogoje. Kljub temu, da se cene storitev in produktov neprestano dražijo, kar velja tudi za tovrstno programsko opremo, ki je vitalnega pomena za vsako podjetje, cene licenčne opreme za poslovne stranke Bitdefender ostajajo enake.

V kolikor se vam zdi, da imate visoke stroške z zagotavljanjem kibernetske varnosti, hkrati pa je vprašljiva sama zmogljivost trenutne rešitve, ste vabljeni, da kontaktirate Kron Telekom in brezplačno vam bodo zagotovili testno licenčno opremo Bitdefender za preizkus sistema ter pripravili cenovno ugodno ponudbo.

Več lahko najdete na spletni strani www.anti-virus.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KRON TELEKOM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri KRON TELEKOM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KRON TELEKOM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888