Telefoni
28.05.2019 10:45

Deli z drugimi:

Share

Začela se je množična proizvodnja najboljšega Applovega procesorja

Mobilni procesor Apple A13 naj bi bil tehnološko precej bolj napreden od konkurenčnih rešitev.
Mobilni procesor Apple A13 naj bi bil tehnološko precej bolj napreden od konkurenčnih rešitev.

Podjetje Apple bo kmalu lahko ponudilo v prodajo še bolj zmogljive in hkrati energijsko varčnejše pametne mobilne telefone iPhone. Zasluge za to gredo podjetju TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), saj je uradno zagnalo množično proizvodnjo najboljšega Applovega mobilnega procesorja doslej. Tu seveda govorimo o mobilnem procesorju A13, ki bo poganjal prihodnje mobilne naprave računalniškega giganta, v mislih pa imamo predvsem novo generacijo pametnih mobilnih telefonov iPhone, ki bodo nasledili modele XS, XS Max in XR.

Mobilni procesor Apple A13 je izdelan na osnovi 7-nanometrskega proizvodnega procesa, pri čemer gre tu za nekoliko posodobljen proces, ki doslej še ni bil v uporabi. Podjetje TSMC je namreč novi mobilni procesor za podjetje Apple izdelalo s prenovljeno tehnologijo EUV (Extreme Ultraviolet Litografy), ki ima oznako N7 Pro. Ta dejansko omogoča izdelavo še zmogljivejših mobilnih procesorjev s še manjšo porabo električne energije, kar bodo zagotovo znali ceniti predvsem tisti uporabniki Applovih mobilnih naprav, ki pričakujejo tako visoko zmogljivost kot dolgo avtonomijo delovanja.

Trenutno je o prihajajočem Applovem mobilnem procesorju znanega še, da bo ta za preračunavanje podatkov po vsej verjetnosti uporabljal štiri fizična procesorska jedra in bo imel precej izboljšano grafično kartico. Poleg tega bo opremljen še s sistemom strojnega učenja in umetne inteligence, ki naj bi pripomogel k še boljši uporabniški izkušnji uporabe Applovih mobilnih naprav. Kljub temu so poznavalci prepričani, da novi mobilni procesor A13 podjetja Apple ne bo opremljen s podporo za mobilna omrežja 5G, saj ta tehnologija še kar dolgo časa ne bo na voljo večini uporabnikom Applovih mobilnih naprav širom sveta.


Prijavi napako v članku