Računalništvo, telefonija
21.10.2016 12:02

Deli z drugimi:

Share

Za fotografe z najboljšim občutkom za prostor

Nikon z novim nagibno-premičnim objektivom PC Nikkor 19mm f/4E ED z možnostjo vodoravnega in navpičnega premikanja ter vodoravnega in navpičnega nagibanja objektiva ter istočasno možnostjo dvosmernega vrtenja, predstavlja novo raven fleksibilnosti pri določanju kompozicije in je zasnovan predvsem za arhitekturno in pokrajinsko fotografiranje. Pisan je na kožo fotografom z dobrim občutkom za prostor in je prvi Nikonov ultra širokokotni objektiv, ki ponuja nadzor perspektive v formatu FX.
Za fotografe z najboljšim občutkom za prostor
Za fotografe z najboljšim občutkom za prostor

Z vodoravnim premikom objektiva glede na tipalo lahko fotografi s tem objektivom ustvarijo krajine, ki so ostre od ospredja do ozadja, in to brez zapiranja zaslonke, kot je za doseganje zadostne globinske ostrine običajno potrebno pri običajnih objektivih. 19-milimetrska goriščnica je idealna za fotografiranje velikih objektov in prostorov, edinstvena optična konstrukcija pa zagotavlja, da so popačenja, pogosta pri širokokotnih objektivih, minimalna tudi na robovih slike. Zaradi nastavljivega slikovnega kota ta objektiv z ročnim ostrenjem fotografom omogoča fotografiranje z optimalne začetne točke. Vodoravni (do 90°) in navpični premik (do 90° v vsako smer) objektiva je mogoče določati posamično ali skupaj, kar dejansko podvaja gibanje fotoaparata velikega formata. Fotografom je na voljo podroben nadzor goriščne ravnine objektiva in preprost navpični premik objektiva glede na tipalo za geometrijsko točnejše posnetke, na katere ne vpliva navidezno stekanje linij v dani perspektivi.

Objektiv je kompakten in tehta približno 885 gramov. Uporablja Nikonovo fluorovo prevleko, ki aktivno odbija vodo, prah in umazanijo.

Objektiv PC Nikkor 19mm f/4E ED bo dobavljiv od 27 oktobra, zanj bo treba odšteti 3.952 evrov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku