Računalništvo, telefonija
27.09.2012 14:32
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z znanjem jezikov smo uspešnejši!

Z znanjem jezikov smo uspešnejši!
Z znanjem jezikov smo uspešnejši!

Večjezičnost krepi odprtost in strpnost, obenem pa odpira vrata novim delovnim mestom in mnogim drugim priložnostim. Da bi bili v dobi globalizacije uspešni je nujno potrebno znanje več jezikov.

Naše znanje jezikov moramo neprestano krepiti, saj nam le to omogoča sproščeno rabo. Ena od možnosti stika z jezikom so jezikovni tečaji, katerih temeljni cilj je prenos znanja jezikov v prakso.

Tečaji pomenijo utrjevanje, poglabljanje in razširitev znanja, razvijanje sposobnosti samostojnega govorjenja ter razvijanje besednega zaklada. Seveda je za to potrebna vztrajnost in samodisciplina, v veliki meri pa je zadovoljstvo tečajnikov odvisno od profesorja. Ta mora znati motivirati ljudi, ki se po napornem delovniku, v popoldanskih urah, bolj ali manj utrujeni udeležujejo jezikovnih tečajev.

Sodelovanje profesorjev in tečajnikov

Profesorji lahko tečajnike preganjajo z domačim delom ali pa se kompletnemu učenju posvetijo na samih učnih urah. Potrebno je veliko utrjevanja in komunikacije- to krepi samozavest govora tečajnikov. Potrebe slednjih so lahko zelo različne. Eni potrebujejo za dosego znanja več časa, drugi manj. Profesorji morajo zato »z enim očesom« spremljati in preverjati, kako tečajniki uresničujejo pričakovanja, s katerimi so se prijavili na tečaj.

Kvaliteta pridobljenega znanja na jezikovnih tečajih

V mnogih jezikovnih šolah hitijo z uresničevanjem učnega načrta. Na koncu tečaja je količina obdelane snovi resda velika, vendar je v tem primeru vprašljiva končna kvaliteta znanja jezika. V enem izmed inovativnejših Izobraževalnih centrov (Tri-Trijona) se ne poslužujejo učnih načrtov, marveč namenjajo več časa utrjevanju, ki pripelje do prave kvalitete znanja jezika. Kvalitetno znanje jezikov preprečuje strah pred govorjenjem in nastopanjem ter stres, ki negativno vpliva na posameznika.

Kako torej lahko izboljšate znanje tujega jezika?
Prijavite se na jezikovnem tečaj v Izobraževalni center Tri-Trijona! 50 urni tečaji se pričnejo 15. oktobra v Ljubljani! Cena: 198 € .


PRIJAVE IN INFORMACIJE na info@trijona.si – Oglasno sporočilo


Prijavi napako v članku