Računalništvo, telefonija
07.06.2017 14:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z računalnikom UP Core lahko poganjate tako Windowse kot Android

Z računalnikom UP Core lahko poganjate tako Windowse kot Android
Z računalnikom UP Core lahko poganjate tako Windowse kot Android

Na spletnem portalu Kickstarter se je pojavil zanimiv projekt, ki bo navdušil predvsem tiste, ki prisegajo na kompaktne, poceni in večopravilne osebne računalnike. Gre za računalniški sistem UP Core, ki predstavlja neposredno konkurenco priljubljenim računalnikom Raspberry Pi in mu je uspelo navdihniti kulturo ustvarjalcev računalniško podprtih sistemov, njegova odprta narava pa je povsem prevzela hekerje in računalniške zanesenjake. Na računalniku namreč lahko poganjate tako mobilni operacijski sistem Android kot čistokrvne različice operacijskega sistema Windows 10, zanj pa je v predprodaji treba odšteti od 69 do 225 evrov (odvisno od modela, pri čemer je dražji opremljen s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika).

Poceni osebni računalnik UP Core je opremljen z Intelovim procesorjem Atom x5-Z8350 frekvence 1,84 gigahercev, Intelovo vgrajeno grafično kartico HD 400, dvema gigabajtoma oziroma štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika DDR3L-1600 ter 16 gigabajti, 32 gigabajti in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Tudi za priključke je dobro poskrbljeno, saj so na voljo vmesniki HDMI, eDP, USB 3.0 in USB 2.0. Seveda ne gre spregledati niti podpore za brezžični povezavi Wi-Fi (802.11ac) in Bluetooth 4.0 (BLE) ter 100-nožni priključek za priklop dodatnih zunanjih komponent na osebni računalnik.

Nakup zanimivega osebnega računalnika UP Core lahko opravite na spletnem naslovu http://bit.ly/Kickstarter-UP-Core. Prvi kupci bodo novost prejeli avgusta letos.


Prijavi napako v članku