Računalništvo, telefonija
27.09.2017 18:53
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z ozaveščenimi zaposlenimi do manj ”izrednega” dela IT oddelka

Z ozaveščenimi zaposlenimi do manj ''izrednega'' dela IT oddelka
Z ozaveščenimi zaposlenimi do manj ''izrednega'' dela IT oddelka

Internetni kriminal v različnih oblikah je del našega vsakdana. Za prvo obrambno linijo že poskrbi IT oddelek (”firewall”, ”backup” sistema …). S tem, načeloma, ni težav. Večja nevarnost preti drugi obrambni liniji, tam, kjer so zaposleni. Nekateri zaposleni še vedno brezskrbno klikajo na priponke v e-pošti, nameščajo sumljive programe na računalnik ali mobilne naprave in brezbrižno izdajajo svoje (in poslovne) zaupne podatke v ”nesumljive” obrazce.

Uporabnikova nevednost in naivnost je pogojena z (ne)izobraževanjem zaposlenih o Informacijski varnosti. Kdaj ste se vi in vaši sodelavci nazadnje izobraževali na temo informacijske varnosti?

Slišali ste za kibernetske napade z izsiljevalskimi virusi, ki so se zgodili v zadnjem času. Dovolj je že, da hekerji ”pridejo” v podjetje preko enega samcatega naivnega uporabnika, ki bo kliknil na, npr. ”varno” Excelovo priponko ali ”nič-hudega-izgledajoč” PDF dokument, kjer se lahko skriva virus (trojanski konj).

Recept, da se IT-jevci izognete dodatnemu ”izrednemu” delu in da vaše podjetje ne utrpi morebitne poslovne škode je, da poskrbite za visok nivo osveščanja zaposlenih o potencialnih informacijskih nevarnostih.

Najboljša rešitev je ON-LINE usposabljanje iz Informacijske varnosti, saj lahko vsi zaposleni hitro dobijo vsa potrebna znanja. V Sloveniji je B2 pripravil edinstven izobraževalni program, narejen z »Learning by doing« metodo. 6 vsebinskih sklopov ponuja dovolj široko vsebino, da se bodo zaposleni v vaši organizaciji znali pravilno odzvati v realni situaciji morebitnega hekerskega napada. Naučili se bodo kreirati varna gesla, se znali ubraniti napadov prek e-pošte ali socialnega inženiringa.

ZAKAJ e-usposabljanje Informacijska varnost:

  • Vsebina je skladna z ISO 17799 oz. ISO 27001 na področju usposabljanja zaposlenih;
  • E-usposabljanje bo za zaposlene zanimivo in hkrati zabavno, kar poveča učne učinke;
  • Zaradi učnih iger bo pomnjenje vsebine maksimalno;
  • Vsebina vključuje veliko praktičnih primerov, ki ponazarjajo resnične situacije;
  • Možnost prilagoditve vaše vsebine v e-gradivo;
  • Usposabljanje se lahko opravi kar na delovnem mestu preko interneta;

Da si boste zadevo še bolje predstavljali, vam omogočamo DEMO DOSTOP do našega e-usposabljanja. Skočite na našo spletno stran Informacijska varnost in ga zahtevajte. Prepričajte se v vsebino, način in kvaliteto našega e-usposabljanja. Nenazadnje reference podjetij, ki so se že izobraževala preko nas, in izjave uporabnikov povedo vse.


Prijavi napako v članku