Računalništvo, telefonija
28.01.2017 10:05
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z brskalnikom Google Chrome boste varni pred nevarnim spletnim nakupovanjem

Spletni brskalnik Google Chrome lahko s samo nekaj potezami občutno pohitrimo.
Spletni brskalnik Google Chrome lahko s samo nekaj potezami občutno pohitrimo.

Ker podjetje Google skrbi za vašo varnost na svetovnem spletu, ne preseneča, da je njegov priljubljeni spletni brskalnik opremljen z bogato paleto varnostnih orodij. Prav nič drugače ne bo s prihajajočim spletnim brskalnikom Chrome, ki je trenutno v poskusni različici. Ta namreč prinaša novo možnost, ki bo znatno izboljšala vašo varnost na spletu, kar še posebno drži za tiste uporabnike, ki jim varnost na internetu ni najbolj »domača«.

Nova poskusna različica spletnega brskalnika Google Chrome vas bo namreč opozarjala pred nevarnim spletnim nakupovanjem oziroma pred spletnimi trgovinami, ki niso vredne zaupanja. Ob obisku spletne strani, ki ne uporablja zaščitene oziroma šifrirane komunikacije (povezava HTTPS), bo priljubljeni spletni brskalnik v naslovni vrstici v rdečem in s klicajem izpisal »NOT SECURE« ter vas s tem obvestil o nevarnosti. S tem vam bo dal jasno vedeti, da boste lahko postali žrtev spletnega kriminala, če boste z nakupovanjem nadaljevali.

Uporaba spletnih strani oziroma spletnih trgovin brez zaščitene oziroma šifrirane komunikacije namreč pomeni, da so vaši osebni in plačilni podatki izpostavljeni spletnim nepridipravom ali pa da je spletna trgovina enostavno lažna, saj spletni kriminalci pogosto uporabljajo spletne strani brez zaščitene povezave. Mnogi varnostni strokovnjaki so prepričani, da želi Google s to potezo tudi prodajalce »prisiliti« v zaščito njihovih spletnih strani, saj bodo v nasprotnem primeru izgubili precejšnje število strank. Poleg večje varnosti pri spletnih nakupovanjih, vam bo novi Chrome prinesel še večjo hitrost delovanja in osveževanja strani.

Pri podjetju Google so napovedali, da bo precejšnjih izboljšav deležna tudi njihova mobilna različica spletnega brskalnika Chrome. Ta naj bi ponujala za skoraj tretjino hitrejše osveževanje mobilnih strani, pri čemer bo hitrejše osveževanje mogoče opaziti predvsem pri družbenih omrežjih in spletnih trgovinah. Mobilna različica spletnega brskalnika Google Chrome bo seveda prinesla tudi večjo varnost in hitrejše delovanje na starejših napravah.


Prijavi napako v članku