Digitalizacija
Tiskalniki in skenerji
09.05.2024 09:43

Deli z drugimi:

Share

Z AccurioJet KM-1e do 60% prihranka

Podjetje Gráfica Almondina se je z naložbo v barvni UV sistem za tisk AccurioJet KM-1e in barvni digitalni produkcijski stroj za tisk AccurioPress C4080 podjetja Konica Minolta odločilo za digitalno preobrazbo svoje tiskarne.

Portugalska tiskarna, ustanovljena leta 1919, je pomembno družbeno prisotna v lokalni skupnosti. Konec leta 2023 se je odločila, da bo izboljšala kakovost svojega tiska, povečala prilagodljivost proizvodnje in razširila svoje možnosti uporabe z naložbo v tehnologijo digitalnega tiska družbe Konica Minolta.

“Da bi se prilagodili spreminjajočemu se trgu in bolje zadovoljili potrebe naših strank, smo se odločili, da bomo vložili v naše zmogljivosti za tiskarsko produkcijo,” je dejal Ricardo Madeira, generalni direktor. “Želeli smo povečati svojo prilagodljivost glede izdelave večjega obsega zlasti kratkih in srednjih naklad ter se razširiti na nove aplikacije. Prav tako smo želeli trgu ponuditi večjo izbiro tiskanih aplikacij.”

Gráfica Almondina namerava ponuditi tudi zelo odziven in trajnosten pristop k proizvodnji, pri čemer bodo velike serije izdelane z obstoječo tehnologijo litografije, krajše in celo serije po en izvod pa z novimi digitalnimi tehnologijami. “Zdaj lahko udobno izdelujemo vse od posameznih odtisov do milijonskih serij,” pravi Madeira. “Želeli smo tudi, da bi lahko upravljali širši nabor substratov, vključno s sintetičnimi, tako da lahko dodamo nove možnosti uporabe.”

Madeira se veseli tudi uvedbe prihrankov: “V primerjavi z litografsko proizvodnjo bomo lahko zmanjšali količino odpadkov in prihranili do 60 % porabljene energije. Oba tiskarska stroja sta zelo enostavna za uporabo in priprava je kar 40 minut hitrejša. To pomeni, da ju lahko naši operaterji pripravijo in začnejo delovati, nato pa se lahko posvetijo čemu drugemu.”

Pomembno je bilo tudi sodelovanje z zaupanja vrednim partnerjem. “Eden glavnih razlogov, zakaj smo izbrali podjetje Konica Minolta je bil, da smo vedeli, da želimo sodelovati s strokovnjakom na področju digitalne preobrazbe. Tako smo lahko zaupali, da bomo imeli popolno podporo na naši poti, da digitalni tisk postane bolj sestavni del naše ponudbe. To vključuje tudi razširitev naše prodajne ekipe, ki bo bolj osredotočena na digitalni tisk. Vemo, da moramo razviti močno digitalno miselnost, Konica Minolta pa je v najboljšem položaju in pravi partner, ki nam lahko pri tem pomaga.”

Bojan Zupančič, vodja prodaje za produkcijski in industrijski tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija je ob tem komentiral: “Zaveza k digitalni preobrazbi je velik korak za vsako podjetje, še posebej pa za podjetja kot je na primer Gráfica Almondina, ki že več kot 100 let ponuja storitve tiska in vidi potencial, ki ga ponuja digitalni tisk.”

S pravim partnerskim pristopom ponosno podpiramo Madeiro in njegovo ekipo na njihovi vznemirljivi poti ter jim pomagamo odkriti nove možnosti tiska v smeri zelo prilagodljive in agilne prihodnosti. Naše sodelovanje predstavlja našo zavezanost k revolucionarnemu razvoju tehnologij tiska in izboljšanju operativne učinkovitosti s celovitimi ekosistemi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
digitalna preobrazba

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Za več informacij so vam na voljo pri KONICA MINOLTA SLOVENIJA
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Konica Minolta Slovenija

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem KONICA MINOLTA SLOVENIJA? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več