Programska oprema
04.04.2012 16:03

Deli z drugimi:

Share

YouTube z možnostjo zamegljevanja obrazov

YouTube bo avtorjem videoposnetkov kmalu ponudil v uporabo orodje za enostavno zamegljevanje obrazov. S tem bo zagotovljena zasebnost tistim, ki ne želijo biti vidni na posnetku, namenjenemu javnosti.
Zamegljevanje obrazov bo razveselilo tiste, ki se zavzemajo za strogo varovanje zasebnosti na spletu.
Zamegljevanje obrazov bo razveselilo tiste, ki se zavzemajo za strogo varovanje zasebnosti na spletu.

Portal YouTube je največji ponudnik spletne storitve za izmenjavo filmskih posnetkov. Pogosto se tam znajdejo tudi videoposnetki z obrazi oseb, ki nočejo biti izpostavljeni širši javnosti. To je podjetje Google spodbudilo k pričetku razvoja namenskega programskega orodja, ki bo avtorjem videoposnetkov omogočil enostavno zamegljevanje obrazov tistih, ki ne želijo biti vidni na posnetku, namenjenemu javnosti.

Nova programska oprema bo temeljila na osnovi tehnologije, ki jo podjetje Google že dalj časa uporablja pri spletni storitvi Google Street View. Ta bolj ali manj uspešno zamegljuje obraze, ki jih posnamejo posebne kamere na vozilih za fotografiranje cest in ulic. Če bo šlo vse po sreči, bo Google uporabnikom spletne storitve YouTube novo tehnologijo ponudil v uporabo najkasneje do konca leta. Računalniški gigant zagotavlja, da bo novost izjemno enostavna za uporabo in bo seveda povsem brezplačna.

Zamegljevanje obrazov ljudi na videoposnetkih bo potekalo samodejno, in sicer bodisi na zahtevo osebe, ki bo posnetek naložila, bodisi na zahtevo tretje osebe, ki bi se na posnetku prepoznala. S tem pristopom umikanje videoposnetkov iz spletnega portala YouTube na zahtevo tretjih oseb ne bo več potrebno. Danes namreč avtor videoposnetka ima po vloženi pritožbi s strani tretje osebe na voljo dva dni, da videoposnetek odstrani sam. Če avtor tega ne stori prostovoljno, posnetek umaknejo upravljavci portala YouTube.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku