Računalništvo, telefonija
10.04.2020 06:36

Deli z drugimi:

Share

YouTube ostro nad lažne vsebine, povezane z omrežjem 5G in koronavirusom

YouTube bo izbrisal vse vsebine, ki omrežja 5G povezujejo s koronavirusom.
YouTube bo izbrisal vse vsebine, ki omrežja 5G povezujejo s koronavirusom.

Nedavno smo poročali o tem, da je mogoče na številnih družbenih omrežjih zaslediti vse več »prispevkov«, ki novo mobilno omrežje 5G povezujejo s svetovno pandemijo koronavirusa. Ti prispevki postajajo vse bolj množični, čeprav ni nobenih veljavnih oziroma znanstvenih dokazov, ki bi povezali omrežja 5G in koronavirus. Poleg tega mobilno omrežje 5G v določeni delih sveta celo ključen za nemoteno delo zdravstvenih delavcev, saj bi bili brez njega ob ključne podatke, ki so pomembni v boju proti novemu virusnemu obolenju.

Ker prispevkom, ki novo mobilno omrežje 5G povezujejo s svetovno pandemijo koronavirusa, ni videti konca, so se vodilni pri podjetju YouTube odločili, da temu naredijo konec. Ti so namreč pričeli aktivno odstranjevati vse prispevke, ki širijo teorije zarote o povezavi med mobilnim omrežjem in novim virusom. Tovrstni prispevki namreč kršijo njegov pravilnik uporabe, saj zgolj zavajajo uporabnike spletnega portala YouTube.

Pri podjetje YouTube so se za odstranitev vsebin, ki novo mobilno omrežje 5G povezujejo s svetovno pandemijo koronavirusa, odločili tudi zaradi tega, ker lažne informacije vplivajo tudi na zdravje in življenje posameznikov. Nedavno je bil namreč zaradi tovrstnega poročanja fizično napaden delavec Britanskega telekoma, poleg tega pa so v Veliki Britaniji že zabeležili številne poskuse požiga 5G baznih postaj.


Prijavi napako v članku