Programska oprema
07.05.2013 07:48
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

YouTube bo zaračunaval predvajanje video posnetkov

Spletni portal YouTube bo za ogled izbranih televizijskih oddaj in filmskih posnetkov še pred poletjem uvedel sistem plačevanja v obliki mesečne naročnine. Na srečo bo storitev nadvse poceni, saj bo zanjo potrebno odšteti zgolj preračunan poldrugi evro.
Podjetje Google bo pričelo zaračunavati video vsebine na spletnem portalu YouTube še pred pričetkom poletja.
Podjetje Google bo pričelo zaračunavati video vsebine na spletnem portalu YouTube še pred pričetkom poletja.

V začetku letošnjega marca so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi spletni portal YouTube uvedel sistem plačevanja za ogled video posnetkov. Podjetje Google je pred kratkim te govorice potrdilo in hkrati najavilo, da bo portal pričel z zaračunavanjem predvajanja video posnetkov še pred poletjem. Na srečo bo storitev nadvse poceni, saj bo za ogled izbranih televizijskih oddaj in filmov potrebno mesečno odšteti zgolj preračunan poldrugi evro.

Zajeten delež denarja od pobranih »naročnin« bo podjetje Google namenilo predvsem manjšim televizijskim hišam z namenom, da bodo te lahko nadaljevale z »razvojem« in »pripravo« tako televizijskih oddaj kot celovečercev. Poleg tega bo lahko spletni portal uporabnikom ponujal kakovostnejšo vsebino z večjo dodano vrednostjo, ki pa bo seveda na voljo le naročnikom. Preostale video vsebine pa bodo še naprej ostale dostopne povsem brezplačno.

Spletni portal YouTube bo poleg izbranih televizijskih oddaj in filmov v okviru mesečne naročnine ponujal še bogato paleto drugih vsebin, za katere bo potrebno doplačilo. Tu bo šlo predvsem za prenos dogodkov v živo, predvajanje novejših celovečercev, priljubljenih oddaj in podobno. Trenutno pa žal še ni znano, v katerih državah bo mogoče skleniti naročnino za ogled izbranih video posnetkov.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku