Telefoni
Računalništvo, telefonija
Pametne ure
Telefonija
15.04.2022 13:41

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi odgovarja: skrivnost njihovega uspeha, načrti za prihodnost, Xiaomi 12 in še več

Marec smo v uredništvu Računalniških novic zaključili na Dunaju, kjer je v palači Hofburg potekal Xiaomi dogodek. Kaj so predstavili in kaj smo izvedeli v pogovoru s Xiaomi produktnim menedžerjem Pekko Honkasalo.

31. marca smo se udeležili Xiaomi dogodka na Dunaju, kjer so za evropske uporabnike predstavili najnovejšo flagship serijo telefonov Xiaomi 12. Predstavili so kar tri nove pametne telefone: Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12X in Xiaomi 12, katerega smo imeli priložnost tudi preizkusiti. Predstavili so še serijo pametnih ur Xiaomi Watch S1 in Watch S1 Active ter brezžične slušalke Xiaomi Buds 3T Pro in Xiaomi Buds 3. Več izveste v tem prispevku.

Po skoraj dveh letih koronskih ukrepov smo imeli tudi priložnost bolj osebnega pogovora s Xiaomi produktnim menedžerjem Pekko Honkasalo, s katerim smo se pogovarjali o uspehu Xiaomija, o njegovi prihodnosti in v katero smer se bo po njegovem mnenju razvijala mobilna tehnologija.

Začnimo najprej pri zvezdi večera, Xiaomi 12. Med predstavitvijo je bilo veliko poudarka na zaslonu, tehnologiji hitrega polnjenja in zmogljivosti kamere. Iz perspektive potrošnika, katera značilnost najbolj izstopa pri novi seriji telefonov Xiaomi 12?

Xiaomi-Pekko-1
Pekko Honkasalo, Xiaomi produktni menedžer

Udarne karakteristike nove družine telefonov Xiaomi 12 bi razdelil na tri področja, katere ste omenili že sami: zaslon, polnjenje in zaslon. Izpostavimo najprej tehnologijo hitrega polnjenja, še posebej pri Xiaomi 12 Pro, ki podpira 120-vatno HyperCharge polnjenje s tehnologijo AdaptiveCharge. Veliko velikih besed, ampak na kratko to pomeni, da imajo uporabniki na voljo izredno hitro polnjenje, obenem pa jim ni potrebno skrbeti za zdravje baterije. S tem poskrbimo za dve zelo različni skupini uporabnikov. Kljub vse boljši življenjski dobi sodobnih baterij nekateri uporabniki z zahtevno uporabo še vedno skozi dan porabijo vso baterijo. Pri Xiaomi 12 se lahko zanašajo na izredno hitro polnjenje. Spet drugi, manj zahtevni uporabniki, ki čez dan naredijo le nekaj fotografij in brskajo po spletu, pa običajno telefone polnijo čez noč. Tu nastopi Adaptive Charge, ki zavaruje baterijo in poskrbi za njeno dolgoročno zdravje.

Potem je tu AMOLED zaslon, ki je izvrsten v vseh treh modelih. Med samim dogodkom nismo veliko pozornosti posvetili o najdbah podjetja DisplayMate. Dejstvo je, da se uvrščajo na sam vrh. Xiaomi 12 in 12 Pro sta postavila ali izenačila 15 rekordov na področju kakovosti zaslona. Xiaomi 12 Pro je naš najboljši zaslon z AdaptiveSync tehnologijo, obenem pa premore tudi izredno svetlost.

Za tretjo najpomembnejšo lastnost bi izbiral med zmogljivo strojno opremo s procesorjem Snapdragon 8 Gen 1 na čelu in neverjetnim zvokom, ki ga premorejo quad zvočniki pri Xiaomi 12 Pro.

Xiaomi 12 Pro bi opisal kot vsestranski pametni telefon, ki premore vse: zmogljivost, kakovosten zaslon, odlična kamera in zvok. Pri Xiaomi 12 bi izpostavil kompaktno velikost, ki skriva najzmogljivejšo strojno opremo.

Ko že govorimo o polnjenju, kako hitro polnjenje (120W) dolgoročno vpliva na zdravje baterije?

Kot že omenjeno, uporabljamo tehnologijo AdaptiveCharge v Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12. Posebej je zasnovana za podaljšanje življenjske dobe vaše baterije z zmanjšanjem nepotrebnega neprekinjenega polnjenja. Na primer, če pustite, da se pametni telefon čez noč polni pri 100 %, je to pogost vzrok za poslabšanje delovanja baterije. Tehnologija polni napravo zvečer in jo nato napolni zgodaj zjutraj preden uporabnik začne z dnevom in s tem zaščiti baterijo pred degradacijo.

Xiaomi je relativno mlado podjetje, ustanovljeno leta 2010. V dobrih desetih letih vam je uspelo priti na sam vrh mobilne tehnologije. Kako vam je to uspelo?

Uspeh Xiaomija je neposredno povezan s povpraševanjem potrošnikov. Slednji so prepoznali kakovost Xiaomi izdelkov, ki za konkurenčno ceno ponujajo številne funkcionalnosti in izredno zmogljivost. Uporabniki so v dobi interneta tudi bolj informirani. Vse več uporabnikov se pred nakupom pozanimajo o izdelku in ga primerjajo z drugimi. Tukaj seveda izstopajo Xiaomi izdelki, ki so poznani po dobrem razmerju med ceno in zmogljivosti.

Veliko poudarka je seveda tudi na digitalnih strategijah, vendar so tudi fizične trgovine in fizična prodaja pomembna za dolgoročni uspeh podjetja. Ljudje še vedno želijo videti izdelke, in kot že sami veste, Xiaomi razpolaga s številnimi AIoT izdelki, ki potrebujejo vizualno prezentacijo.

Xiaomi-Pekko
Pekko Honkasalo, Xiaomi produktni menedžer

Ustavimo se še pri prepogljivih telefonih. Ali nameravate vstopiti na trg prepogljivih telefonov? Ali ima ta tehnologija dolgoročni potencial?

Zagotovo je to področje, ki ga pozorno spremljamo. Verjamemo, da ima tehnologija velik potencial. Prepogljivi telefoni izstopajo že samo zaradi svoje unikatne zasnove. Čeprav ne morem preveč komentirati na dogajanje na tem področju, lahko rečem, da se Xiaomi zavzema, da svojim uporabnikom redno pripravlja kakovostne in zanimive izdelke. Ko bomo prepričani, da bo prepogljiva tehnologija na nivoju, ki si ga želimo, bomo seveda pripravljeni na morebiten razvoj tovrstnih naprav.

Xiaomi je poznan tudi po telefonih POCO in Redmi. Koliko kreativne moči ima Xiaomi pri razvoju omenjenih telefonov? Ali nameravate nadaljevati s trenutno prodajno strategijo, ki temelji na dobrem razmerju med zmogljivostjo in ceno?

POCO je neodvisna blagovna znamka z lastnimi produktnimi, prodajnimi in marketinškimi ekipami. Kot neodvisna blagovna znamka ima POCO svojo filozofijo, zato se kreativno odločajo sami.

Vendar POCO še vedno deli določene vire s Xiaomi, ki podpirajo bistvene zaledne funkcije, kot so dobavna veriga/proizvodnja, poprodajna podpora in postopki zagotavljanja kakovosti.

POCO je osredotočen na učinkovitost in stroškovno učinkovitost ter nadaljujejo s svojo strategijo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi Xiaomi 12 Xiaomi 12X Xiaomi 12 Pro

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Idealia Pro d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Idealia Pro d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Idealia Pro d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več