Računalništvo, telefonija
25.12.2020 07:10
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi Mi 11 prvi s procesorjem Snapdragon 888

Xiaomi Mi 11 bo prvi pametni mobilni telefon, ki bo opremljen z mobilnim procesorjem Snapdragon 888.
Xiaomi Mi 11 bo prvi pametni mobilni telefon, ki bo opremljen z mobilnim procesorjem Snapdragon 888.

Tokrat imamo zelo dobro novico za vse, ki obožujete zmogljive pametne mobilne telefone, a zanje niste pripravljeni zapraviti celotnega premoženja. Podjetje Xiaomi bo namreč že 28. decembra 2020 uradno najavilo prihod relativno poceni pametnega mobilnega telefona, ki bo kot prvi opremljen z nadvse zmogljivim mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 888. Novost bo sprva naprodaj le na kitajskem trgu, nekoliko kasneje pa naj bi zašla tudi na druge trge širom sveta, vključno z evropskim.

Procesorj Snapdragon 888 bo pametnim mobilnim telefonom Xiaomi Mi 11 nedvomno zagotovil veliko procesorske moči. Novost je namreč izdelana s pomočjo 5-nanometrske tehnologije in za preračunavanje podatkov uporablja kar osem procesorskih sredic. Najzmogljivejše procesorsko jedro je opremljeno z oznako ARM Cortex-X1, ki lahko podatke preračunava pri frekvenci 2,84 gigahercev. Tu najdemo še tri procesorska jedra ARM Cortex A78 frekvence 2,4 gigahercev in štiri energijsko varčne procesorske sredice ARM Cortex A55 frekvence 1,8 gigahercev. Piko na i pa dajeta še zmogljivo grafično jedro Adreno 66 ter modul Snapdragon X60 5G za povezovanje v hitra mobilna omrežja, ki postajajo vse bolj dostopna.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi 11 se bo ponašal še z nadvse kakovostnim zaslonom z ločljivostjo QHD+ in frekvenco osveževanja 120 sličic na sekundo. Več informacij o nadvse zanimivem pametnem mobilnem telefonu pa bo seveda uradno razkritih 28. decembra 2020. Trenutno pa je znano to, da bomo za novi Xiaomi Mi 11, ki bo razpolagal z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, v prosti prodaji morali odšteti zgolj okoli 600 evrov.


Prijavi napako v članku