Telefoni
30.03.2020 12:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi Mi 10 in Mi 10 Pro sta pripravljena na Evropo

Pametna mobilna telefona Xiaomi Mi 10 in Mi 10 Pro bosta kmalu na voljo tudi v Evropi.
Pametna mobilna telefona Xiaomi Mi 10 in Mi 10 Pro bosta kmalu na voljo tudi v Evropi.

Podjetje Xiaomi je februarja letos na kitajskem pričel s prodajo kar dveh vrhunski pametnih mobilnih telefonov družine Mi, in sicer modela Mi 10 in Mi 10 Pro. Novinca sta nato 28. marca letos dosegla svetovno premiero, kar pomeni, da sta na voljo tudi v drugih izbranih državah širom sveta. Kmalu bosta novica na voljo tudi v evropskem prostoru, in sicer od 7. aprila dalje.

Pametna mobilna telefona Xiaomi Mi 10 in Mi 10 Pro za evropski trg bosta na srečo povsem enaka modelov, ki so že na voljo za kitajski trg. Novinca se razlikujeta predvsem po digitalnih fotoaparatih. Obe napravi sta namreč opremljeni z velikim zaslonom AMOLED s 17-centimetrsko oziroma 6,7-palčno diagonalo, ki lahko slike izrisuje s povprečno frekvenco 90 sličic na sekundo. Novinca poganja mobilni procesor Snapdragon 865 za zajem fotografij pa je na voljo glavna kamera ločljivosti 180 milijonov slikovnih točk. Zahvaljujoč kakovosti senzorjev, stabilizaciji slike in seveda umetni inteligenci pričakujemo odlične fotografije in kakovostne video posnetke do ločljivosti 8K.

Novi Xioami Mi 10 Pro je kot nalašč za zajem posnetkov, saj je dobil odlične ocene na strani DxoMark iz naslova zajema kakovostnih fotografij in videoposnetkov. Model Mi 10 Pro namreč razpolaga še z dodatnim širokokotnim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 20 milijonov točk in dvema telefoto lečama s slikovnim tipalo ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in osem milijonov slikovnih točk. Običajni Mi 10 pa poleg slikovnega tipala ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk ponuja še širokokotni fotoaparat ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk, makro fotoaparat ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk in senzor bližine s slikovnim tipalom ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk

Pametna mobilna telefona Xiaomi Mi 10 in Mi 10 Pro se razlikujeta tudi po kapaciteti baterije in sistemu polnjenja. Medtem ko model Mi 10 razpolaga z baterijo kapacitete 4.780 miliamper ur, ima model pro na voljo baterijo zmogljivosti 4.500 miliamper ur. Zmogljivost polnilnika pri osnovnem modelu znaša 30 vatov, pri modelu Pro pa kar 50 vatov. Oba modela sicer podpirata tudi brezžičen sistem polnjenja, in sicer zmogljivosti 30 vatov. Oba modela imata tudi podporo za 5G in WiFi 6 ter USB-C vmesnik, 3,5 milimetrskega vhoda za slušalke pa ni več.

Od 7. aprila dalje bosta pametna mobilna telefona Xiaomi Mi 10 in Mi 10 Pro sprva naprodaj v Italiji, Franciji in Nemčiji, od 15. aprila naprej pa tudi v Španiji. Nekoliko kasneje pa bosta novinca zagotovo na voljo še v preostalih evropskih državah. Za vstopno različico pametnega mobilnega telefona Xiaomi Mi 10 (8GB/128GB) bo treba odšteti 799 evrov, za naprednejšo različico (8GB/256GB) pa 899 evrov. Model Xiaomi Mi 10 Pro, ki bo opremljen z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 356 gigabajti vgrajenega prostora, pa bo na voljo za okoli 999 evrov, kar seveda ni ravno poceni.


Prijavi napako v članku