Avtomobilizem
10.09.2021 09:30
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomijeva električna vizija dobiva nov zagon

Lei Jun je z vložkom v višini 1,3 milijarde evrov zaključil registracijo podjetja Xiaomi EV.
Odkar je Xiaomi napovedal začetek poslovanja z električnimi vozili, je podjetje postalo upanje za oživitev avtomobilske industrije in kandidat za njen potencialni razvoj.
Odkar je Xiaomi napovedal začetek poslovanja z električnimi vozili, je podjetje postalo upanje za oživitev avtomobilske industrije in kandidat za njen potencialni razvoj.

Xiaomi je objavil, da je Xiaomi EV zaključil z registracijo podjetja z osnovnim kapitalom v višini 10 milijard juanov (približno 1,3 milijarde evrov). Lei Jun, ustanovitelj, predsednik in izvršni direktor Xiaomija, je zakoniti zastopnik podjetja Xiaomi EV. To je ključni mejnik znotraj pobude razvoja pametnih električnih vozil (EV), ki je sedaj tudi uradno vstopila v zelo pomembno razvojno fazo.

Konec marca 2021 je Lei Jun, ustanovitelj podjetja Xiaomi, v svojem govoru napovedal poslovno pobudo na področju električnih vozil, pri čemer se Xiaomi zavezuje, da bo v naslednjih 10 letih vložil približno 10 milijard ameriških dolarjev v posel z električnimi vozili in začetno naložbo 10 milijard juanov (1,3 milijarde evrov). Lei Jun bo vodil ekipo in ves svoj ugled vložil v Xiaomijev posel z električnimi vozili. Lei Jun je sicer postal tudi zakoniti zastopnik podjetja Xiaomi EV in vodi ekipo, ki naj bi podvojila proizvodnjo električnih vozil.

Odkar je Xiaomi napovedal začetek poslovanja z električnimi vozili, je podjetje postalo upanje za oživitev avtomobilske industrije in kandidat za njen potencialni razvoj. Lei Jun je 28. julija zaposlil nadarjene ljudi za avtonomni oddelek na Weibu. Med nagovorom o poslovnih rezultatih v drugem četrtletju leta 2021, ki je potekal 25. avgusta, je Wang Xiang, partner in predsednik podjetja Xiaomi, povedal, da čuti izjemen potencial znotraj avtomobilske industrije, saj je podjetje prejelo več kot 20.000 življenjepisov za službo. Ekipa Xiaomi EV je skrbno izbrala kandidate in oblikovala ekipo s približno 300 zaposlenimi. Veliko število kandidatov je dokazalo, da je Xiaomi postal nova sila, ki vnaša velika pričakovanja tudi med poslovneže. Ker se ekipa še vedno hitro širi, Xiaomi vabi k sodelovanju še več nadarjenih posameznikov.

V petih mesecih od objave pobude Xiaomi EV do uradne registracije podjetja je ekipa Xiaomi EV opravila ogromno raziskav in pregledov dobavnih verig v industriji, z več kot 2000 anketami in obiski več kot 10 ključnih partnerjev v industriji.

Poleg tega je Xiaomi 25. avgusta napovedal nakup podjetja za tehnologijo avtonomne vožnje Deepmotion Tech. To kaže, da se je skupina začela osredotočati na gradnjo avtomobilskih tehnologij in razvoj talentov. V Xiaomiju je trenutno 16.000 inženirjev, njegova investicija za raziskave in razvoj pa je bila leta 2020 skoraj 10 milijard juanov. Xiaomijeve tehnološke prednosti na področju umetne inteligence, novih materialov in z drugih področij bodo močno podpirale avtomobilsko poslovanje.

Medtem je Xiaomi poročal o rekordnih prihodkih in rasti dobička skupine v drugem četrtletju leta 2021. V tem obdobju so Xiaomijevi skupni prihodki tako znašali 87,8 milijarde juanov (11,5 milijarde evrov), kar predstavlja 64-odstotno povečanje na letni ravni, prilagojeni čisti dobiček za obdobje je znašal 6,3 milijarde juanov, kar je 87,4 % več kot v enakem obdobju lani. Skupni prihodek in prilagojeni čisti dobiček sta v tem četrtletju dosegla rekordno visoko raven. Poleg tega je podjetje Xiaomi EV zaključilo svoje hitro formiranje ekipe, veliko pa je vlagalo v ključno tehnologijo avtonomne vožnje in uradno registriralo podjetje Xiaomi EV. Številni dosežki so dokazali, da je Xiaomi po petih mesecih priprav pripravljen na novo pot in dobre rezultate Xiaomi EV, ki bodo upravičili pričakovanja.

Več o novem Xiaomi projektu na njihovi spletni strani mi.com.global.

Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi Električni avtomobili

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Idealia d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Idealia d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Idealia d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RAČUNALNIŠKE STORITVE SREČKO GLUŠIČ s.p.

Rimska cesta 3, 8210 Trebnje, Tel: 031 499 455
G-Tech, Srečko Glušič s. p., je računalniško podjetje, ki se uspešno ukvarja s svetovanjem, prodajo, servisom in reševanjem osebnih podatkov na vaših računalnikih. Skrb za ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več