Telefoni
04.08.2010 13:12

Deli z drugimi:

Share

Windows Phone 7 brez večopravilnosti

Mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7 ne bomo ugledali na mobilnikih HP.
Mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7 ne bomo ugledali na mobilnikih HP.

Proti koncu letošnjega leta bodo na trg prispeli prvi pametni mobilni telefoni, ki bodo opremljeni z najnovejšim Microsoftovim mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 7. Ker bodo z njim sprva opremljeni le zmogljivi mobilniki višjega cenovnega razreda, se bo novosti podjetja iz Redmonda zagotovo trda predla. Težko pričakovani Microsoftov mobilni operacijski sistem namreč ne bo podpiral večopravilnosti ter priljubljene funkcionalnosti kopiraj in prilepi (Copy/Paste).

Microsoftov direktor marketinga Greg Sullivan je v intervjuju izjavil, da ni povsem prepričan, da uporabniki pametnih mobilnih telefonov resnično potrebujejo večopravilnost ter funkcionalnost kopiraj in prilepi. Možakar je celo prepričan, da je slabo uporabniško izkušnjo pri dosedanjih različicah operacijskega sistema Windows Mobile povzročila prav večopravilnost. Čeprav bo Windows Phone 7 prikrajšan za večopravilnost, bodo uporabniki lahko še vedno sočasno predvajali glasbo in brskali po svetovnem spletu.

Uporabnost in uporabniško izkušnjo Microsoftovega mobilnega operacijskega sistema Windows Phone 7 bomo lahko kmalu preizkusili tudi sami. Kevin Turner, glavni poslovni direktor Microsofta, je namreč pred kratkim potrdil, da bodo prvi mobilniki, opremljeni z njim, v evropskem prostoru naprodaj že oktobra. Pametne mobilne telefone s sistemom Windows Phone 7 bodo ponudili v prodajo vsi vodilni proizvajalci mobilnikov.


Prijavi napako v članku