Operacijski sistemi
17.11.2011 14:37

Deli z drugimi:

Share

Windows 8 s prenovljenim sistemom za nameščanje popravkov

Prihajajoči operacijski sistem Windows 8 naj bi vključeval tudi orodje Hyper-V za virtualizacijo sistema.
Prihajajoči operacijski sistem Windows 8 naj bi vključeval tudi orodje Hyper-V za virtualizacijo sistema.

Večina uporabnikov operacijskih sistemov Windows sovraži sistem za samodejno nameščanje varnostnih popravkov. Ker se okno za ponovni zagon pojavi brez predhodnega obvestila, mnogi namreč po nesreči sprožijo ponovni zagon računalnika in pri tem ostanejo brez neshranjenih dokumentov. Tudi če nismo za računalnikom, se ta samodejno ponovno zažene in nam s tem povzroči veliko hude krvi.

Ker zdajšnji sistem za nameščanje popravkov med računalničarji ni priljubljen, so Microsoftovi programerji za prihajajoči operacijski sistem Windows 8 pripravili povsem nov sistem. Ta bo poskrbel, da ne bo več prihajalo do neželenih ponovnih zagonov sistema. Če bomo računalnik pustili v zaklenjenem načinu ali bo vključen ohranjevalnik zaslona, se postopek za samodejni zagon ne bo pričel vse dokler se ne bomo ponovno prijavili v sistem. Postopek se ne bo pričel niti v primeru, če bomo igrali računalniško igro ali predvajali priljubljeni filmskih posnetek. Samodejni zagon se bo nato izvedel v 15 minutah, razen v primeru, če se uporabnik ne bo odločil drugače.

Microsoft uporabnikom operacijskih sistemov Windows seveda toplo priporoča, da imajo vključeno funkcionalnost samodejnega posodabljanja in da računalnik ponovno zaženejo takoj, ko je to mogoče. S popravki namreč računalniški gigant opravlja tako programske napake kot varnostne ranljivosti. Statistike sicer kažejo, da se tega uporabniki zelo dobro zavedajo. Slabih 90-odstotkov uporabnikov Oken ima namreč vključeno funkcionalnost samodejnega nameščanja popravkov. Ali ste med njimi tudi vi?

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku