Operacijski sistemi
27.06.2012 22:40

Deli z drugimi:

Share

Windows 8 s fenomenalno aplikacijo za upravljanje fotografij

Pri aplikaciji Microosft Photos so vse fotografije na dosegu roke!
Pri aplikaciji Microosft Photos so vse fotografije na dosegu roke!

Microsoft je za prihajajoči operacijski sistem Windows 8 pripravil izjemno uporabno aplikacijo. Ta je pisana na kožo vsem, ki na računalnik hranijo na stotine slik in fotografij. Tu gre za poskusno različico aplikacije Photos, ki jo že lahko preizkušajo vsi, ki imajo na računalniku nameščen operacijski sistem Windows 8 Consumer Preview.

Nova Microsoftova storitev odlično deluje v navezi z oblačno storitvijo SkyDrive. Ko z mobilnikom Windows Phone zajamemo fotografijo, se ta ob prisotnosti mobilnega interneta takoj prenese v SkyDrive in nato še na osebni oziroma prenosni računalnik. Aplikacija Photos tu poskrbi, da so te fotografije takoj na voljo na vpogled.

V načinu »zgodba« so slike prikazane na način, da so te dovolj velike za pregledovanje in hkrati dovolj majhne, da ji lahko sočasno na zaslonu vidimo na desetine. Velikost slik lahko seveda prilagajamo našim potrebam. Aplikacija Photos je odlična tudi za uvoz fotografij in slik iz zunanjih pomnilniških medijev. Ko na primer fotoaparat povežemo z računalnikom, aplikacija Photos samodejno prenese vse fotografije na trdi disk računalnika. Ker lahko fotografije razvrščamo po datumu, je njihovo pregledovanje enostavno tudi v primeru, da jih imamo na tisoče.

Aplikacija Photos je še kot nalašč za deljenje vsebin preko elektronske pošte ali njihovo tiskanje. To so na dosegu roke tudi slike, ki jih imamo objavljene na družbenih omrežjih, spletnih portalih in oblačnih storitev. Vse prednosti izjemno uporabne aplikacije Photos si lahko ogledate na spletnem naslovu http://goo.gl/yydWj. Video predstavitev novosti pa je doseljiva na naslovu http://goo.gl/i5vHV.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku