Operacijski sistemi
23.08.2012 06:41

Deli z drugimi:

Share

Windows 8 Pro v prosti prodaji 200 evrov?

Kako bodo izgledali Windowsi 8 na prodajnih policah trgovin?
Kako bodo izgledali Windowsi 8 na prodajnih policah trgovin?

Microsoft je pred kratkim odprl registracijo za nadgradnjo Windowsa 7 na Windows 8 Pro. Takoj za tem so se na svetovnem spletu pojavile špekulacije o maloprodajnih cenah novincev. Tu ne gre za različice, ki bodo na voljo z novimi računalniki oziroma kor nadgradnja preko svetovnega spleta, ampak za tiste, ki bodo navadnim smrtnikom na voljo v prosti prodaji v vseh bolje založenih računalniških trgovinah.

Za tiste, ki ne razpolagajo s širokopasovno povezavo oziroma želijo nadgradnjo izvesti preko zgoščenke, bo Microsoft najkasneje do konca januarja pripravil namensko devede zgoščenko. Nadgradnja bo mogoča iz licenčnih operacijskih sistemov Windows XP, Windows Vista ali Windows 7 na Windows 8 Pro. Za nadgraditveno devede zgoščenko naj bi bilo potrebno onkraj luže odšteti preračunanih 56 evrov. Na stari celini naj bi se maloprodajna cena novosti gibala okoli 70 evrov.

Če so uporabniki doslej imeli nameščeno piratsko različico Oken, bodo lahko licenčni operacijski sistem Windows 8 Pro kupili šele po 31. januarju 2013. Maloprodajna cena za polno različico novega operacijskega sistema (“škatlasta” različica) bo pričakovano precej višja od nadgraditvene. Trgovci onkraj luže naj bi zanjo namreč zahtevali kar preračunanih 160 evrov. Pri nas pa bo za polno različico operacijskega sistema Windows 8 Pro po vsej verjetnosti potrebno odšteti okoli 200 evrov. Ali je to drago ali ne, presodite sami!

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku