Operacijski sistemi
14.10.2014 09:58

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 prepričal milijon uporabnikov!

Trenutna zgodnja različica operacijskega sistema Windows 10 ni primerna za domače uporabnike.
Trenutna zgodnja različica operacijskega sistema Windows 10 ni primerna za domače uporabnike.

Podjetje Microsoft je nedavno presenetilo s predstavitvijo operacijskega sistema Windows 10, katerega zdaleč največja odlika je povsem enaka uporabniška izkušnja neglede na uporabljeno napravo (bit.ly/WindowS-10). Računalniški gigant je za nameček v prenos ponudil zgodnjo različico novosti (bit.ly/Win-10-DL), ki je prepričala številne uporabnike namiznih in prenosnih računalnikov. V slabih desetih dneh je namreč zgodnjo poskusno različico operacijskega sistema Windows 10 Technical Preview preneslo in namestilo že več kot milijon uporabnikov.

Natančna analiza izvedena s strani podjetja Microsoft je pokazala, da je bil Windows 10 Technical Preview nameščen na skupno kar 64 odstotkov fizičnih računalnikov, 36 odstotkov uporabnikov pa se je odločilo, da novost preizkusi v navideznem okolju. Preizkušanje novosti s strani uporabnikov je relativno intenzivno, saj se kar 66 odstotkov uporabnikov dnevno prijavi v sistem vsaj sedem krat. Četrtina uporabnikov dnevno uporabi več kot 26 različnih programov, zato ne preseneča, da je podjetje Microsoft doslej o novosti prejelo že več kot 200 tisoč povratnih informacij.

Pri tem velja omeniti, da poskusni Windows 10 Technical Preview sicer računalniškemu gigantu razkriva preveč podatkov o uporabnikih (bit.ly/Win-10-Pre). Računalniški strokovnjaki so pri analizi novosti namreč prišli do spoznanja, da lahko podjetje Microsoft brez omejitev zbira podatke o uporabnikih, programih in omrežjih. To vključuje ime in priimek uporabnika, elektronske poštne naslove, nastavitve, zgodovino brskanja po spletu, iskanje datotek in uporabo spletnih iskalnikov, telefonske klice in sporočila, nastavitve naprav in še mnogo več.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku