Operacijski sistemi
01.09.2020 12:11
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 bo samodejno arhiviral aplikacije

Posodobitev Windows 10 November 2019 Update prinaša manjše, a zanimive izboljšave.
Posodobitev Windows 10 November 2019 Update prinaša manjše, a zanimive izboljšave.

Operacijski sistem Windows 10 močno pridobiva na priljubljenosti. Zanimivo je predvsem to, da Windows 10 ni klasičen operacijski sistem. Za podjetje Microsoft je edinstvena storitev. Windows 10 je namreč kot prvi sistem mogoče uporabljati na vseh računalniških napravah, in sicer od pametnih mobilnih telefonov do strežnikov.

Nova možnost bo še dodatno izboljšala delovanje operacijskega sistema Windows 10. Gre za možnost samodejnega arhiviranja aplikacij, ki niso pogosto v uporabi. Uporabnik bo to v praksi opazil pri boljši odzivnosti operacijskega sistema in bolj odzivnem dostopu do svetovnega speta. Microsoft novo možnost preizkuša v različici Windows 10 Build 20201, pri čemer bo ta poskrbela tako za arhiviranje aplikacije kot podatkov, ki jih aplikacija uporablja ali pa jih je ustvarila.

Novo možnost so pri podjetju Microsoft poimenovali “Archive app”, to pa bo lahko uporabnik po potrebi v nastavitvah tudi izključil. Novost je trenutno še vedno v poskusni fazi, kar pomeni, da še ni na voljo vsem uporabnikom operacijskega sistema. Preostalim uporabnikom naj bi bila na voljo kmalu.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku