Igre
12.12.2006 09:31

Deli z drugimi:

Share

Wii obnorel igričarje tudi na Japonskem in v Evropi

Kot smo pred časom poročali, so v Ameriki, v dveh tednih odkar so ga tam začeli prodajati, Nintendo Wii dobesedno razgrabli. Če je bila nakupovalna mrzlica tako visoka tam, je bilo jasno, da bo v deželi vzhajajočega sonca še huje. Na dan štarta prodaje so japonskim ljubiteljem ponudili 400.000 konzol (ostalih 600.000 za to regijo obljubljajo do konca leta), vendar kot pri Nintendu sami priznavajo, verjamejo, da to nikakor ne bo dovolj za vsakogar, ki si želi čimprej lastiti Wii. Vsa prednaročila preko spleta so bila samo na Amazon Japan mimo v nekaj minutah, enako pa so sporočali tudi iz ostalih trgovin, kot so Tsutaya, Toys “R” Us Online in 7Dream. Yodobashi Online so bili ena redkih velikih trgovin, ki so nenapovedano vzemali prednaročila, pa so tudi tam le-te zaključili v eni uri. Enako se je godilo z prednaročili v samih trgovinah. Verige trgovin kot so Bic Camera, Sofmap in Laox so si zagotovile dovoljšnjo količino konzol, da so lahko vzemali prednaročila, ta pa so pošla v enem dnevu.


Prvi uradni kupec Wii-ja v Veliki Britaniji.

No, vsi ki so prednaročila zamudili, so se na predvečer začeli zbirati pred večjimi trgovinami z elektroniko in nekatere večje trgovine so imele do desetih zvečer, kot so poročali pri gamespot.com, v vrsti pred vhodom že tisoč ljudi, še več pa se jih je počasi nabralo do jutra – ponekod celo vse tja do 1.500 ljudi! Drugje so imeli bolj zmerne vrste, ampak še vedno nekje v rangu 400 ljudi, tako da so v mnogih trgovinah, še preden so se odprla vrata, razobešali znake, da je Wii že razprodan.
Nič drugače se ni dogajalo v Evropi, ko je 8. decembra Wii prispel tudi na staro celino. V Veliki Britaniji so na primer poročali, da so prodali 50 tisoč Wii-jev v samo 12-ih urah, kar je en Wii na sekundo! V Sloveniji so na dan splavitve dobili pri Big Bang-u žal dobili le 100 konzol. Po 25 so jih razporedili med Big Bang Giga in Mega v Ljubljani in po 25 v dva Big Bang-a v Mariboru. V Ljubljani so konzole pošle v nekaj minutah po odprtju trgovin, nekaj največjih slovenskih navdušencev pa je v slogu japonskih fanov vso noč pred začetkom prodaje preždelo pred Big Bang-om Giga.

Po poročilih sodeč lahko torej mirne vesti rečemo, da je bila splovitev Wii za Nintendo velik uspeh, kar je za igričarsko industrijo, kot tudi za nas igričarje, lahko samo pozitivno. Upajmo seveda, da priljubljenost in zaloga iger v naslednjih mesecih in letih ne bo zvodenela (GameCube, tebe gledamo) in da bo imela konzola čim močnejšo podporo zunanjih igričarskih založnikov.


Prijavi napako v članku