Aplikacije in dodatni programi
04.06.2021 13:49
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

WhatsApp potrdil odmevne novosti

Na WhatsApp prihajajo izginjajoča sporočila, "One View" videi in fotografije ter podpora za več naprav. Vse to sta potrdila prvi mož Facebooka in lastnik WhatsApp, kot tudi njegov glavni izvršni direktor.

Glavni izvršni direktor WhatsAppa, Will Cathcart in ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg, sta presenetila javnost in predvsem WhatsApp beta skupnost WABetaInfo z “ena-na-ena” pogovorom, v katerem je omenjeni dvojec potrdil številne novosti, ki v prihodnosti prihajajo na plaftormo.

Spletni portal WABetaInfo: “Pred nekaj dnevi so do mene prišli iz WhatsAppa, če bi lahko preko WhatsAppa izvedli pogovor o novih lastnosti, ki prihajajo na platformo. Z glavnim izvršnim direktorjem podjetja, Willom Cathcartom sva se pogovarjala o bolj ali manj verjetnih nadgradnjah. Vendar sem imel vseskozi nenavaden občutek, ker je bila sama izkušnja super. Will se mi je v začetku celo zahvalil za moje poročanje o vseh novostih o WhatsAppu in lastnostih aplikacije“.

Stvari so postale še bolj nenavadne, ko se je pogovoru pridružil sam Mark Zuckerberg. Nato sta z Willom nadaljevala pogovor in debato o tem, kaj lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo na WhatsAppu.

Na vidiku so izginjajoča sporočila, prav tako pa “View Once” način uporabe fotografij in videov. Ta način bo uporabnikom omogočil, da pošljejo vsebine, ki jih prejemniki lahko odprejo samo enkrat, preden izginejo iz pogovora.

Brez dvoma največja napovedana novost pa je podpora za več novih naprav. Zuckerberg je povedal, da je to vsekakor bil velik izziv, vendar se stvari odvijajo v pravo smer in počasi lahko pričakujemo konkretne rezultate. WhatsApp tako načrtuje podporo za več naprav v javni beta verziji v roku dveh mesecev. V preteklosti se je sicer že dogajalo, da WhatsApp ni držal vseh obljub, ampak tokrat smo prepričani, da se na tem področju nekaj dogaja.

Mark in Will sta potrdila, da naj bi z novimi lastnostmi WhatsApp podpiral do štiri med seboj povezane naprave. Poleg vsega sta potrdila, da WhatsApp načrtuje razširitev iOS WhatsApp beta. In kar je še bolj vznemirljivo, potrdila sta tudi to, da bo “multiple device support” odprl vrata WhatsAppu na iPad. To posledično pomeni tudi boljšo sinhronizacijo WhatsAppa na računalnikih Mac, kjer WhatsApp že nekaj časa velja kot najboljša sporočilna aplikacija.

Vas zanima več iz te teme?
WhatsApp aplikacija

Prijavi napako v članku