Fotoaparati in kamere
22.07.2009 06:30

Deli z drugimi:

Share

Vzdržljivi Olympus

Udarci, tresljaji, padci, temperaturna nihanja, prah in voda mu ne morejo do živega!
Udarci, tresljaji, padci, temperaturna nihanja, prah in voda mu ne morejo do živega!

Ker so poletne počitnice že v polnem teku, ne preseneča, da vse več proizvajalcev kot po tekočem traku ponuja nove digitalne fotoaparate, ki so odporni na vodo ter udarce in udarce. Tu ni izjema niti podjetje Olympus, saj je svojo ponudbo aparatov obogatilo z novim modelom, ki brez okvar zdrži v vodi do globine treh metrov, padce z višine dveh metrov ter obremenitve do sto kilogramov. Odlična zatesnjenost fotoaparata omogoča nemoteno uporabo tudi pri zelo nizkih temperaturah (do -10 stopinj Celzija).

Novinec, ki je pisan na kožo družinskim fotografom, ljubiteljem vodnih športov ter adrenalinskim navdušencem, omogoča zajem kakovostnih fotografij do ločljivosti 12 milijonov točk. Z novim širokokotnim objektivom in 3,6-kratno optično povečavo zajem panorame ne bo noben problem, prav tako tudi ne slikanje stavb ali skupinskih posnetkov. Za ogled nepozabnih trenutkov, ki jih lahko shranimo na pomnilniške kartice xd-Picture Card or MicroSD, je na voljo 6,85-centimetrski zaslon.

Tipalo ponuja občutljivost do ISO 1600, kar nudi možnost zajemanja dovolj čistih fotografij tudi ob slabši svetlobi, medtem ko vgrajena bliskavica zadostuje za osvetlitev predmetov na razdalji do 10 metrov. Vodotesni digitalni fotoaparat Olympus Mju Tough-6010 bo najprej naprodaj na Otoku, zanj pa bo potrebno odšteti okoli 265 evrov. V drugi polovici poletja bo po vsej verjetnosti na voljo tudi pri nas. Po občutno višji ceni, da se razume.

Vas zanima več iz te teme?
Olympus fotoaparati

Prijavi napako v članku